Blog

Zo kom je alles te weten over de batterij van je telefoon

2 mei 2018 14:43

Je kunt op je telefoon zien of het bijna tijd is om hem op te laden. Heel veel meer informatie over de batterij van je telefoon krijg je echter niet. Hoe komt het bijvoorbeeld dat je telefoon ineens zo snel leeg is? Welke apps kun je beter vermijden als je batterij bijna op is en je het laatste beetje energie in je batterij wil besparen? Is het misschien al tijd voor een nieuwe accu?

Je telefoon geeft beperkte antwoorden op deze vragen. Gelukkig zijn er enkele apps die meer inzicht geven in de batterij van je smartphone en de manier waarop deze leeg raakt. Voor de iPhone is bijvoorbeeld Battery Life een sterke (en gratis) applicatie.

Battery Life

Met deze app kun je de resterende tijd van je iPhone-batterij in de gaten houden en zie je hoe lang je nog gebruik kunt maken van een bepaalde app voordat je moet opladen. Zo zie je hoelang je nog muziek kunt afspelen, video’s bekijken of internetten. Daarnaast kun je precies zien hoeveel oplaadcycli je batterij doorlopen heeft en krijg je een melding als het volgens de app tijd is om je batterij te vervangen door een nieuw exemplaar. Voor wie nog niet genoeg heeft aan deze informatie, kan dieper in de specificaties van zijn batterij duiken. In de app kun je ook de capaciteit, de temperatuur en de voltage van de accu bestuderen. Deze app is gratis verkrijgbaar voor iOS.

  Battery Doctor

  Voor Samsung-telefoons is er de applicatie Battery Doctor. De ontwikkelaars van de app stellen dat je de accuduur van je smartphone kunt verlengen tot wel 50 procent door de instellingen van energieverslindende apps aan te passen. Net als met Battery Life kun je zien welke apps energie opslorpen en krijg je een accurate schatting van hoe lang je nog met je batterij kunt doen voordat je je telefoon moet opladen. Battery Doctor regelt zelfs de manier waarop je je apparaat oplaadt, waardoor de batterij ook weer langer mee zou moeten gaan. Bovendien word je gewaarschuwd voor het overladen van je batterij. Deze app is gratis verkrijgbaar voor Android

   Ook handig om te weten:

   Batterij van je telefoon snel leeg? Haal meer uit je telefoon batterij

   Geschreven door Kim

   Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

   ~Kim
   iOS
   Android
   Batterij
   Op de hoogte

   Meest populaire blog artikelen

   Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

   5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

   Wat kun je met vliegtuigmodus?

   Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

   Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

   Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone