Blog

Ga je verhuizen? Gebruik dan de Telfort checklist

14 oktober 2019 14:00

Het aftellen is nu dan écht begonnen. Je hebt een nieuwe woning gevonden en gaat binnenkort verhuizen. Hartstikke spannend natuurlijk, maar naast het inpakken moet je nog een aantal belangrijke dingen regelen. Wij helpen je in dit blog met een goede voorbereiding. Met deze checklist wordt verhuizen een eitje. 

Drie maanden voor de verhuizing

Opmeten van de nieuwe woning

Over een aantal maanden kun je pas echt in je nieuwe woning, dus is het belangrijk dat je vooraf alle kamers in het huis goed opmeet. Zo weet je precies of die mooie bank in de woonkamer past en hoeveel tegels je moet kopen voor de nieuwe badkamer. Een handige app om hiervoor te gebruiken is MagicPlan (gratis verkrijgbaar voor iOS en Android). Ook is het aan te raden om alvast na te gaan waar de internet- en televisieaansluiting zit in huis. Dan weet je precies waar de zithoek met televisie kan komen.

Transport regelen: vrienden of verhuisbedrijf

Ga je een verhuisbedrijf inhuren of trommel je vrienden en familie op om te helpen? Aan jou de keus. Vraag online een aantal offertes op bij verhuisbedrijven én autoverhuurbedrijven uit de buurt om prijzen te vergelijken. Het kan goedkoper zijn om doordeweeks te verhuizen in plaats van in het weekend. Sommige bedrijven hanteren namelijk een hoger tarief in het weekend. 

Opzeggen of verkopen

Of je nu in een huur- of koophuis woont, je betaalt maandelijkse kosten voor je woning. Het zou zonde zijn als je dubbele lasten betaalt, terwijl je niet meer in het oude huis woont. Check daarom goed wat de opzegtermijn is van je huurbaas.

Eén maand voor de verhuizing

Adreswijziging doorgeven in 4 stappen

Om er zeker van te zijn dat je ook in je nieuwe huis geniet van een warme douche, geef je op tijd je adreswijziging door bij je energieleverancier. Om ook vanaf de eerste dag in je nieuwe huis gebruik te kunnen maken van internet en televisie, horen wij bij Telfort graag 2 weken voor de verhuizing wat je nieuwe adres wordt. Een verhuizing doorgeven doe je in 4 eenvoudige stappen. Hoe? Dat lees je hier.  

Inspiratie voor de inrichting

Neem je al je meubels mee of koop je liever nieuwe meubels als je gaat verhuizen? Met de app van Pinterest (gratis verkrijgbaar voor iOS en Android) kun je in ieder geval genoeg inspiratie opdoen voor de inrichting van je nieuwe woning. Zoek bijvoorbeeld op ‘woonkamer industrieel’ of op ‘kabels wegwerken’ en plaats de gevonden inspiratie vervolgens op jouw persoonlijke prikbord. Maak een digitaal prikbord aan voor de verschillende kamers in huis, zodat je makkelijk overzicht houdt.

Tijdens de verhuisdag

Installeren van Telfort Thuis

Het installeren van je internet en televisie is supersimpel met het installatiepakket dat je van ons ontvangt. Kom je er toch niet helemaal uit? Dan zijn wij online en telefonisch bereikbaar voor hulp. Kom je er toch niet helemaal uit met het installeren en heb je een pakket met Interactieve TV besteld? Dan sturen we je een monteur toe om het pakket voor je te installeren. 

Neem de laatste meterstanden op

Tegenwoordig is het bij water- en energieleveranciers ook mogelijk om je meterstanden online door te geven. Begrijpelijk dat je daar tijdens de verhuisdag geen tijd voor hebt. Daarom is het makkelijk om op de dag van verhuizing met je telefoon een foto te maken van de gas- stroom- en waterstanden. Zo pak je in de week na de verhuizing op een moment dat het wél uitkomt de foto’s erbij en geef je de standen door.

Na de verhuizing

Een housewarming organiseren

De dozen zijn uitgepakt en de laatste fotolijstjes hangen aan de muur. Nodig vrienden, familie en misschien wel collega’s uit voor een rondleiding door je nieuwe huis en een gezellige borrel. De uitnodiging maak je makkelijk met de app van Canva (gratis verkrijgbaar voor iOS en Android). Vergeet ook niet een persoonlijke Spotify afspeellijst aan te maken met al jouw favoriete muzieknummers. In dit blog geven we je 5 tips om alles uit Spotify te halen. 

Missen we nog iets in deze checklist voor verhuizen? Laat het ons weten.


Ook iets voor jou?
TV ophangen: zo bepaal je de ideale plaats

4 handige tips voor het wegwerken van kabels in huis

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Internet
Interactieve TV
Bellen
Televisie
Verhuizen
iOS
Android
overstappen
Zo doe je dat

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone