Blog

3 tips voor een goede thuiswerkplek

8 juni 2018 11:32

Ruim de helft van alle werknemers werkt wel eens vanuit huis. De thuiswerkplek is niet bij iedereen even goed ingericht. Je kunt bijvoorbeeld beter niet met je werklaptop een hele dag op de bank werken. Wij geven je drie tips voor een goede thuiswerkplek.

1. Licht en temperatuur

Het uitzoeken van een werkplek kan een uitdaging zijn, zeker als je geen eigen kantoorkamer hebt. Naast een goede internetverbinding zijn er nog meer punten waar je rekening mee moet houden. Denk bij het uitzoeken van een werkplek onder meer aan het hoeveelheid daglicht dat binnenkomt: een hele dag werken met kunstlicht is vermoeiend voor je ogen. Werk je in de avonduren, zorg dan voor drie verschillende lichtbronnen. Denk aan een algemeen licht dat helder genoeg is om je hele werkplek te verlichten, een bureaulamp die je op een punt kunt richten en een ambiance-lamp met een warme kleur. De laatstgenoemde kan helpen om vermoeidheid van je ogen tegen te gaan.

Ook moet je zorgen voor een aangename temperatuur. Je zolderkamer klinkt in de winter misschien als een goed idee, maar als het er in de zomer constant 30 graden is, kun je beter een andere kamer kiezen.

2. Meubels

Meubels zijn ook belangrijk voor je thuiswerkplek. Je wilt immers geen last van je rug krijgen na een lange dag werken. De belangrijkste twee zijn een bureau en een stoel. Kies een bureau en stoel die je in hoogte kunt verstellen, zo kun je deze precies aan jouw maten aanpassen. Is een bureau niet aanpasbaar, zorg er dan voor dat het werkblad op ongeveer 75 centimeter hoogte zit.

3. Scherm

Ook als je een laptop hebt, is het aan te raden te investeren in een extra beeldscherm. Lang werken op een laptop is niet goed voor je ogen en de rest van je lichaam. Een beeldscherm moet ongeveer 50 tot 70 centimeter voor je staan en de bovenkant moet in een rechte lijn met je ogen staan. Is dit niet mogelijk met je schermstandaard, dan is het slim om de standaard op een kleine verhoging te zetten. Er zijn verhogingen te koop waar je gemakkelijk je laptop onder kunt schuiven. Dat zorgt ook nog eens voor een opgeruimd bureau als je niet aan het werk bent.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Zo doe je dat

Meest populaire blog artikelen

WhatsApp foto aanpassen en meer: the basics

CombiVoordeel is vernieuwd: 2x zoveel data én een extra voordeel

Met deze 3 gezondheidsapps zit je lekker in je vel

Geld sparen? 5 tips voor een digitaal huishoudboekje

In 4 stappen een verbeterde WiFi snelheid

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat