Blog

3 tips voor een goede thuiswerkplek

28 augustus 2018 13:00

Ruim de helft van alle werknemers werkt wel eens vanuit huis. Toch is de thuiswerkplek niet bij iedereen even goed ingericht. Zo kun je bijvoorbeeld beter niet met je laptop een hele dag op de bank werken. Wij geven je drie tips voor een goede werkplek.

Het uitzoeken van een werkplek kan een uitdaging zijn, zeker als je geen eigen kantoorkamer hebt. Naast een goede internetverbinding zijn er nog meer punten waar je rekening mee moet houden.

1. Licht en temperatuur

Denk bij het uitzoeken van een thuiswerkplek aan het hoeveelheid daglicht dat binnenkomt. Een hele dag werken met kunstlicht is namelijk vermoeiend voor je ogen. Werk je in de avonduren? Zorg dan voor drie verschillende lichtbronnen. Denk aan een algemeen licht dat helder genoeg is om je hele werkplek te verlichten, een bureaulamp die je op een punt kunt richten en een ambiance-lamp met een warme kleur. De laatstgenoemde kan helpen om vermoeidheid van je ogen tegen te gaan.

Ook moet je zorgen voor een aangename temperatuur. Je zolderkamer klinkt in de winter misschien als een goed idee, maar als het er in de zomer constant 30 graden is, kun je beter een andere kamer kiezen.

2. Zorg voor goede meubels

Meubels zijn ook belangrijk voor je thuiswerkplek. Je wilt natuurlijk geen last van je rug krijgen na een lange dag werken. De belangrijkste twee zijn een bureau en een stoel. Kies een bureau en stoel die je in hoogte kunt verstellen. Zo kun je deze precies aan jouw maten aanpassen. Is een bureau niet aanpasbaar, zorg er dan voor dat het werkblad op ongeveer 75 centimeter hoogte zit.

3. Denk aan je lichaam

Ook als je een laptop hebt, is het aan te raden te investeren in een extra beeldscherm. Lang werken op een laptop is niet goed voor je ogen en de rest van je lichaam. Een beeldscherm moet ongeveer 50 tot 70 centimeter voor je staan en de bovenkant moet in een rechte lijn met je ogen staan. Is dit niet mogelijk met je schermstandaard? Dan is het slim om de standaard op een kleine verhoging te zetten. Er zijn verhogingen te koop waar je gemakkelijk je laptop onder kunt schuiven. Dat zorgt ook nog eens voor een opgeruimd bureau als je niet aan het werk bent.

Werk je thuis als zelfstandig ondernemer? Dan is Zakelijk Internet van Telfort de meest voordelige keuze voor jou. Zo heb je een snelle internetverbinding die past bij de wereld van het ondernemen en bespaar je geld met het btw-voordeel.

Ook iets voor jou?
5 tips om je concentratie op werk te verbeteren

In 4 stappen een verbeterde WiFi snelheid

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Internet
Zo doe je dat

Meest populaire blog artikelen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Wat kun je met vliegtuigmodus?

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone