Blog

4 handige tips tegen online trollen

21 juni 2018 17:41

Op het internet zijn genoeg figuren die je het bloed onder je nagels vandaan proberen te halen. Deze figuren worden online trollen genoemd. Zeker als je je vaak op fora of websites begeeft, kun je daarmee te maken krijgen. Wij geven je 4 tips om je te behoeden voor online trollen.

1. Maak een schermafbeelding van online trollen

Online trollen doen vaak valse beweringen of treiteren om een reactie los te krijgen bij andere gebruikers. Als mensen dan boos of verontwaardigd reageren, dan worden berichten nog weleens verwijderd door de personen zelf. Het kan geen kwaad om berichten op te slaan door schermafbeeldingen te maken. Je kunt daarvoor de PrintScreen-toets gebruiken op je computer. Reageer niet, maar verzamel bewijsmateriaal dat je later eventueel kan gebruiken.

2. Verwijder persoonlijke informatie

Het zal vaak voorkomen dat online trollen reacties achterlaten die niet op jou persoonlijk zijn gericht. Maar het kan natuurlijk altijd gebeuren dat zij het ineens op jou gemunt hebben. Dan is het van belang dat je goed controleert welke sporen je zelf achterlaat op het internet. Scherm persoonlijke gegevens, zoals je telefoonnummer, adres of geboortedatum, zo goed mogelijk af. Hetzelfde geldt voor foto’s, want welke afbeeldingen vind jij van jezelf wanneer je op Google zoekt?

3. Verander je wachtwoord

Probeer iedere maand al je wachtwoorden aan te passen. Dit klinkt als een vervelende klus, maar er zijn handige programma’s voor. Bijna alle browsers hebben hier een ingebouwde optie voor. Neem bijvoorbeeld de gratis wachtwoordbeheerder van Google’s Chrome-browser. Enig nadeel hiervan is dat de wachtwoorden slechts in Chrome werken. Liever een andere wachtwoordmanager? Hier vind je meer tips om je verder op weg te helpen.

4. Blijf rustig

Het is misschien een open deur, maar blijf rustig als je te maken krijgt met online trollen. Deze personen zijn immers uit op een sterke reactie en wanneer je ze deze geeft, trekken zij aan het langste eind. Ook reageren mensen snel vanuit hun eerste gevoel. Doe een stapje terug en bedenk of je het waard vindt om op de uitlatingen van iemand anders te reageren.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Zo doe je dat
Zo

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone