Blog

Anoniem bellen doe je zo

27 november 2018 13:00

Gebruik jij je telefoon voor werk? Dan heb je vast geen zin om je telefoonnummer met iedereen te delen. In dat geval kun je je nummerherkenning uitzetten. Wij leggen je uit hoe dat werkt voor Android, iOS en Windows. 

Anoniem bellen met Android

Gebruikers van een Android toestel kunnen hun nummerherkenning standaard uitzetten of voor slechts één telefoontje. Hoe dat werkt? Ga naar ‘Instellingen’ en zoek naar ‘Beller-ID’ of ‘Aanvullende instellingen’. Vervolgens selecteer je ‘Nummer verbergen.’ Als je eenmalig anoniem wilt bellen, kun je #31# voor het nummer intoetsen.

Anoniem bellen met iOS

Heb je een iPhone? In dat geval kun je je nummerherkenning uitzetten onder ‘Instellingen’, ‘Telefoon’ en ‘Nummerherkenning uit’. Ook kun je er voor kiezen om een enkele keer anoniem te bellen, door #31# voor het nummer te zetten.

Anoniem bellen met Windows

Op een Windows 10 Mobile toestel open je ‘Alle instellingen’ door van boven naar beneden te vegen en op het juiste tabblad te drukken. Vervolgens kies je ‘Systeem’ en de optie ‘Telefoon’. Onder ‘Oproepen’ staat ‘Nummerweergave toestaan voor’. Klik rechts op het pijltje om iedereen, niemand of mijn contacten te selecteren. Selecteer de optie ‘niemand’ om voortaan anoniem te kunnen bellen. Ook kun je eenmalig een anoniem telefoontje plegen, door #131# voor het nummer in te toetsen.  

Anonieme telefoontjes blokkeren

Heb je juist last van anonieme telefoontjes? Je kunt gesprekken blokkeren op je mobiele telefoon in Mijn Telfort. Wil je liever bepaalde telefoonnummers blokkeren? Helaas kan Telfort dit niet voor je doen. Wel kun je hier zelf mee aan de slag. Het verschilt per telefoon hoe je telefoonnummers blokkeert. Lees meer over nummers blokkeren in je mobiele telefoon voor zowel iPhone en Android. Ook kun je voor meer informatie over anoniem bellen altijd terecht op het forum van Telfort.

Ook iets voor jou?

Zo stel je een WiFi hotspot in op je smartphone

Wat kun je met vliegtuigmodus?
 

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Bellen
Android
iphone
Zo doe je dat

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone