Blog

Apps verwijderen op je iPhone: zo doe je dat

21 augustus 2018 13:00

Wanneer je je iPhone een beetje fanatiek gebruikt, loopt deze al vrij snel vol met verschillende apps. En omdat je die opslagruimte niet kunt uitbreiden, is het niet verkeerd om te kijken hoeveel ruimte te besparen valt op je iPhone. Wij leggen uit hoe je je apps kunt verwijderen op je iPhone.

Grote schoonmaak voor meer opslagruimte

Ten eerste is het handig om een overzicht te krijgen in welke apps de meeste ruimte innemen op je iPhone. Dit kun je vinden onder Algemeen bij de instellingen en vervolgens bij iPhone opslag. Bovenin zie je hoeveel ruimte je in totaal hebt en hoeveel daarvan in gebruik is. Daaronder zie je de optie Ruim apps op. Wanneer je deze optie inschakelt worden apps die je nauwelijks gebruikt van je iPhone verwijderd als er bijna geen ruimte meer vrij is. Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat je bestanden verliest, want de inhoud van de app blijft bewaard.

De bezem door je apps

Een andere optie is om apps die je regelmatig gebruikt maar niet wilt verwijderen, een beetje af te laten slanken. Heb je bijvoorbeeld video’s gedownload maar niet verwijderend op je iPhone, dan neemt dat ruimte in beslag. Sommige fotobewerking-apps slaan foto's op binnen de app, zelfs als ze op je fotostream opgeslagen staan. Deze kun je dus ook verwijderen.
Het verwijderingsproces zal voor elke app verschillen, maar binnen de applicaties zelf vind je meestal deze instructies.

Apps verwijderen van je iphone

Tegenwoordig is je nieuwe iPhone al zo slim om apps die je niet gebruikt, tijdelijk in de cloud te zetten. Je ziet de app nog wel op je telefoon staan, maar naast de naam van de app staat een wolkje. De app is niet direct beschikbaar, maar kan wel snel weer gedownload worden. Gebruikersdata blijft bewaard.

Wil je een app helemaal verwijderen? Dat is heel makkelijk: tik op een app en houd deze vast totdat alle apps bewegen en er een kruisje in de linkerbovenhoek van de icoontjes staat. Tik vervolgens op het kruisje bij de app om deze te verwijderen.

Ook iets voor jou?
5 verborgen functies van de iPhone

iPhone 7 versus iPhone 8: dit zijn de verschillen

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
mobiel
iOS
iphone
Zo doe je dat

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone