Blog

Het beeld van je pc weergeven op je tv via Chromecast. Zo doe je dat

21 juni 2018 17:48

Met een Chromecast kun je het beeld van je pc weergeven op het scherm van je televisie. Daarmee wordt het mogelijk om tabbladen of je bureaublad in een handomdraai op je televisie te zien. Hoe dit werkt leggen wij in dit blog uit.

Waar je vroeger nog een kabeltje nodig had om je tv aan te sluiten op je pc, is dat met de komst van de Chromecast niet meer nodig. Je sluit de Chromecast aan op je televisie. Let daarom bij de aanschaf van de Chromecast er op dat je een vrije HDMI-poort op je televisie hebt. Als dit niet past kun je een HDMI-extender gebruiken.

Instellen van je Chromecast

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je pc en je Chromecast met hetzelfde netwerk verbonden zijn. Je kunt controleren met welk WiFi-netwerk je Chromecast verbonden is door op je telefoon de Google Home app te openen. Deze app, die ook beschikbaar is voor de iPhone, kun je gebruiken om de Chromecast te beheren. Druk op het menu links bovenaan en ga naar de apparatenweergave. Zoek hier naar de naam van je Chromecast, druk op de drie verticale stippen en ga naar de instellingen. Hier kun je bij WiFi zien of het netwerk overeenkomt met dat van je pc.

Helaas geen video’s…

Het casten van je pc-scherm naar je televisie heeft eigenlijk twee functies, namelijk dat je de tabbladen van je browser ofwel het bureaublad op je televisie kunt weergeven.
Het wordt afgeraden om via je pc video’s te streamen op je televisie, omdat dit vaak niet vloeiend werkt. Wil je wel met je Chromecast video’s streamen, dan kun je beter een app op je telefoon downloaden die streaming ondersteunt, bijvoorbeeld de app van Netflix of YouTube. Dan kun je alsnog series, films, of YouTube-materiaal bekijken door middel van Chromecast.

Tabbladen en bureaublad casten

Om een tabblad te casten, moet je de Chrome-browser op je pc openen en naar de website navigeren die je op je tv wilt weergeven. Klik op het menu met de drie verticale stippen en kies Casten... Klik op het omlaag wijzende pijltje dat bovenaan staat en selecteer de Google Chromecast naam. Die kun je zelf instellen in bijvoorbeeld de Google Chromecast app. Kies Tabblad casten en selecteer de naam van de Chromecast die je wilt gebruiken.
Als je je bureaublad wilt casten, werkt dit eigenlijk precies hetzelfde alleen kies je bij Tabblad casten voor Bureaublad casten voordat je verbinding maakt met je tv.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Zo doe je dat

Meest populaire blog artikelen

iOS 12: dit zijn de leukste nieuwe functies

CombiVoordeel is vernieuwd: 2x zoveel data én een extra voordeel

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

WiFi snelheid verbeteren: optimale WiFi in 4 stappen

Weet jij het verschil tussen koper en glasvezel? Wij leggen het uit

Telefoon kwijt? Zo kan je hem weer traceren