Blog

Het beeld van je pc weergeven op je tv via Chromecast

13 februari 2019 13:30

Met een Chromecast kun je het beeld van je pc weergeven op het scherm van je televisie. Daarmee wordt het mogelijk om tabbladen of je bureaublad in een handomdraai op je televisie te zien. Hoe dit werkt leggen wij in dit blog uit.

Waar je vroeger nog een kabeltje nodig had om je tv aan te sluiten op je pc, is dat met de komst van de Chromecast niet meer nodig. Je sluit de Chromecast namelijk aan op je televisie. Let er daarom bij de aanschaf van de Chromecast op dat je een vrije HDMI-poort op je televisie hebt. Als dit niet past kun je een HDMI-extender gebruiken.

Instellen van je Chromecast

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je pc en je Chromecast met hetzelfde netwerk verbonden zijn. Je kunt controleren met welk WiFi-netwerk je Chromecast verbonden is door op je telefoon de Google Home app te openen. Deze app, die ook beschikbaar is voor de iPhone, kun je gebruiken om de Chromecast te beheren. Druk op het menu links bovenaan en ga naar de apparatenweergave. Zoek hier naar de naam van je Chromecast, druk op de drie verticale stippen en ga naar de instellingen. Hier kun je bij WiFi zien of het netwerk overeenkomt met dat van je pc.

Casten naar je tv

Om vanaf je laptop of pc het beeld naar de televisie te streamen, gebruik je de internetbrowser Chrome. Rechtsboven in de browser klik je op de 3 bolletjes en kies je voor ‘Casten’. Klik vervolgens op de Chromecast die bij jouw televisie hoort.

Tabbladen casten

Om een tabblad te casten, moet je de Chrome-browser op je pc openen en naar de website navigeren die je op je tv wilt weergeven. Klik op het menu met de drie bolletjes en kies ‘Casten’. Klik op het omlaag wijzende pijltje dat bovenaan staat en selecteer de Chromecast die bij jouw televisie hoort. De naam voor je Chromecast kun je zelf instellen in bijvoorbeeld de Google Chromecast app.

Bureaublad of video casten

Wil je je bureaublad casten of een video- of audiobestand weergeven op je televisie? Druk dan op het pijltje naast ‘Casten naar’. Zo kun je zelf bepalen wat je op je televisiescherm weergeeft.

Streamen van je smartphone

Heb je een smartphone en wil je video’s kijken op je televisie? Dan kan het vaak beter werken om gebruik te maken van een app op je smartphone. Installeer de apps van Netflix, Videoland, NPO Start en YouTube op je telefoon en stream eenvoudig je favoriete programma’s, series en films naar je televisie.

Ook iets voor jou?
3 slimme browserinstellingen die je nog niet kent

3 apps om meer uit je Chromebook te halen

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Interactieve TV
Televisie
gadgets

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone