Blog

In 3 stappen een snellere WiFi-verbinding

8 juni 2018 11:40

Is jouw WiFi-verbinding na deze vier tips toch niet zo snel als je zou willen? Dan zijn er nog enkele stappen die je kunt nemen om je wifi te verbeteren. Wij geven je drie extra tips. 

WiFi signaal versterken

Ieder apparaat in het WiFi-netwerk zendt en ontvangt. De antenne op je router speelt daarbij een belangrijke rol. De kwaliteit van de signaalsterkte wordt uitgedrukt in het aantal dBi. Hoe hoger de dBi, hoe verder een antenne een signaal kan zenden. Een hoger dBi kan je WiFi-signaal dus significant verbeteren. Omdat antennes in een standaard router maximaal 5 dBi (maar vaak minder) leveren, kan het lonen om sterkere netwerkapparatuur te kopen van 8 dBi of 10 dBi. Dit hoeft niet veel te kosten. Voor enkele tientjes heb je een versterker. Let er wel op dat de versterker compatibel is met je router. Niet elke versterker kan aangesloten worden op iedere router. 

Prioriteiten stellen

Wil je het tempo van je downloads versnellen of wil je ervoor zorgen dat het streamen van een film wat minder haperend verloopt? Dan kun je prioriteiten stellen aan deze activiteiten door middel van de zogenoemde Quality of Service-techniek. Je geeft belangrijke programma’s meer bandbreedte op het netwerk dan minder belangrijke. De echte snelheid van een netwerk verandert er niet door, maar wel de manier waarop gebruikers het ervaren. Log in op de router door je IP-adres in te vullen in je webbrowser en zoek in de webinterface naar de optie Qos. Selecteer de voor jou belangrijke toepassingen en geef deze de hoogste prioriteit op het netwerk. 

Zet je WiFi uit

Alle apparaten delen samen de bandbreedte van een draadloos netwerk. Minder apparaten betekent dat de overgebleven apparaten sneller zullen zijn. Zet dus de WiFi-verbinding op je apparaat helemaal uit als je er geen gebruik van maakt. Sommige apparaten blijven namelijk je WiFi-verbinding belasten, ondanks dat je er geen gebruik van maakt. Ook als een laptop bijvoorbeeld is aangesloten op een netwerkkabel, kan het nog steeds zijn dat deze gebruik maakt van je WiFi-verbinding. Controleer dus of de apparaten daadwerkelijk geen gebruik meer maken van je WiFi-verbinding.
Heb je nog geen wifi thuis? Bekijk dan de internet abonnementen van Telfort. 

Lees ook:

Je Wi-Fi naam en wachtwoord wijzigen.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Zo doe je dat

Meest populaire blog artikelen

Batterij van je telefoon snel leeg? Haal meer uit je telefoon batterij

Makkelijk je telefoon opschonen met deze 4 handige tips

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Met deze 6 films is Blue Monday zo erg nog niet

2x zoveel data: dit kun je er allemaal mee

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden