Blog

In 3 stappen een veilige browser

21 juni 2018 20:23

Je browser is de ingang naar het internet. Het is daarom belangrijk dat je bepaalde stappen neemt om een veilige browser te hebben. Niet iedere browser heeft geavanceerde veiligheidsinstellingen, waardoor je er goed aan doet om de volgende tips ter harte te nemen.

Tip 1: Zorg dat je de meest recente versie van je browser hebt

Het klinkt als een open deur, maar veel mensen voeren niet altijd een update van hun browser uit wanneer die verschijnt. Dat kost tijd en moeite, zo is de gedachte. Maar in de praktijk valt dit mee. En de voordelen van een upgrade zullen groter zijn dan de nadelen. Mogelijke softwarematige problemen zijn opgelost, de browser is wellicht weer sneller of gebruiksvriendelijker en het belangrijkste: je internet vanuit een veilige browser, omdat de beveiliging weer voldoet aan de laatste eisen.

Tip 2: Vergeet de patches niet

Het updaten van je browser is slechts het begin. Je browser maakt op de achtergrond gebruik van verschillende toepassingen. Denk aan Java of onderdelen van Adobe, waarmee je flash-onderdelen op websites kunt zien. Deze toepassingen moeten ook een update krijgen. Dit kun je handmatig doen of via de ingebouwde update-functie van het betreffende programma. Het is slimmer om een oplossing te gebruiken die al je software bijwerkt naar de meest recente versie, bijvoorbeeld Patch My PC of Kaspersky Software Updater.

Tip 3: Een extra tool

Ben je er toch nog niet helemaal zeker van of je een veilige browser hebt, dan kun je natuurlijk altijd de hulp inschakelen van wat externe programma’s. Een virusscanner en firewall zijn handig, maar de voordelen van WOT of McAfee WebAdvisor mag je ook niet onderschatten. Dit zijn tools die werken in Internet Explorer, Chrome en Firefox. Zij waarschuwen voor onveilige websites, bijvoorbeeld via de zoekmachine die je gebruikt. Sommige resultaten uit je zoekopdracht zijn dan extra gemarkeerd, wat betekent dat je extra moet opletten met het bezoeken van de site.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Computer!Totaal.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Zo doe je dat

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone