Blog

In 3 stappen WhatsApp Web op je pc of laptop

8 oktober 2018 13:00

WhatsApp is inmiddels bijna onmisbaar geworden op iedere telefoon en stelt je in staat om in contact te blijven met vrienden, familie en kennissen. Wil je kunnen chatten op je pc of laptop, dan doe je dat met WhatsApp web. Zo werkt dat.

1. Zo koppel je WhatsApp

Om de chat app te koppelen ga je eerst naar de website. De webversie werkt enkel met de browser Chrome, Firefox, Edge en Opera. Het is inmiddels niet alleen meer een app voor je telefoon, maar ook voor op je pc (met Windows 8 of hoger) en Mac. De versie op je pc werkt daarbij hetzelfde als WhatsApp Web.

Vervolgens moet je je telefoon aan je WhatsApp Web koppelen om toegang te krijgen tot je contacten. Dit doe je door op je telefoon het chatprogramma te openen en daar via Menu en WhatsApp Web de QR-code te scannen.

2. Aan de slag

Heb je dit gedaan, dan krijg je een lijst van de laatste gesprekken op je computer te zien en kun je direct beginnen met chatten. Let er wel op dat je WhatsApp verbinding moet blijven houden met je telefoon om berichten te kunnen synchroniseren. Zorg dus dat je smartphone in de buurt ligt en is verbonden met internet.

Door toegang te geven tot de microfoon van je computer kun je zelfs gesproken berichten opnemen en versturen. Hiervoor klik je op de knop met het microfoontje rechts onderaan in beeld.

3. Meldingen op je bureaublad

Wil je de webversie niet altijd open laten staan, dan kun je meldingen voor je bureaublad instellen. Kies links bovenaan in de browser voor Bureaubladmeldingen inschakelen en klik in het pop-upvenster op OK, begrepen. Klik vervolgens op Toestaan bovenaan in de balk om meldingen te ontvangen. Je kunt de browser nu gewoon minimaliseren. Zodra er een nieuw bericht is, krijg je een subtiele melding op je bureaublad.

De bouwer van de app voegt regelmatig nieuwe functies toe. Zoals het inplannen van een appje of een leuk bericht opslaan. Lees er meer over in ons blog
7 handige WhatsApp tips.

Ook iets voor jou?

Zo maak je een back-up van je WhatsApp gesprekken

WhatsApp foto aanpassen en meer: de basics

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Internet
mobiel

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone