Blog

In één klap al je online wachtwoorden veranderen doe je zo

25 oktober 2018 12:00

In een ideale wereld gebruiken we netjes voor al onze online accounts een ander wachtwoord. In de realiteit doen we dat echter vaak niet en dat brengt veel risico's met zich mee. Want als je ene social media-account gehackt wordt, dan is de kans dat de andere accounts volgen vrij groot, als je voor allemaal hetzelfde wachtwoord gebruikt. Dashlane is een handig hulpmiddel om je wachtwoorden op te slaan en te veranderen.

Deze wachtwoordmanager biedt de oplossing

Wil je in één keer al je wachtwoorden veranderen, dan kun je beroep doen op wachtwoordmanager Dashlane. Maak een gratis basisaccount aan en stel vervolgens een Master Password in. Dit is het wachtwoord waarmee al je andere wachtwoorden beschermd worden (en ook het wachtwoord dat je nooit, maar dan ook nooit kwijt wilt raken).

Tot slot wordt er een plug-in toegevoegd aan de browser die je gebruikt, zodat de app de wachtwoorden voor je kan invullen.

Aan de slag

Nadat je je verificatiecode hebt ontvangen in de mail, kun je aan de slag gaan. Elke keer wanneer je inlogt op een website, zal de app je aanbieden om de wachtwoorden op te slaan, zodat ze volgende keer automatisch worden ingevuld.     

Zo verzamelt Dashlane een tijd lang al je nieuwe wachtwoorden en het programma slaat deze veilig op. Heb je eenmaal een reeks wachtwoorden opgeslagen, dan is het tijd om deze te beoordelen en eventueel te wijzigen. Het is namelijk belangrijk om geregeld je wachtwoorden te veranderen om fraude en oplichting te voorkomen.

Start de Dashlane-applicatie op je bureaublad en klik je op ‘Passwords’ en vervolgens op het kopje ‘Password Changer’. Je ziet nu een overzicht van je wachtwoorden en welke er zwak en sterk zijn. Heb je te maken met een hack of vind je je wachtwoorden te zwak, dan vink je alle wachtwoorden aan die je wilt veranderen en Dashlane begint direct met het veranderen van de wachtwoorden.

Veilig op het internet met Telfort Veilig

Zoek je een compleet beveiligingspakket? Met Telfort Veilig bescherm je jouw computer, tablet en smartphone tegen virussen, Trojaanse paarden en ransomware. Het installeren is heel simpel, ook met weinig computerkennis. Telfort Veilig voert alle updates automatisch uit. Zo heb je er na de eenmalige installatie geen omkijken meer naar.

Ook iets voor jou?
Wat is ransomware en wat kun je ertegen doen?

Zo maak je een sterk wachtwoord

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
gadgets
privacy

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone