Blog

Je social media accounts opschonen doe je zo

5 juli 2018 10:00

Voor velen is de lenteschoonmaak al even achter de rug, maar hoe zit het met je social media accounts? Je kunt je geen leven meer voorstellen zonder telefoon en social media. Wij leggen je in dit blog uit hoe je gemakkelijk je social media accounts kunt opschonen.

Alle accounts op een rij


Grote kans dat je je door de jaren heen voor veel meer sociale netwerkpagina’s hebt ingeschreven. Misschien ben je inmiddels al vergeten voor welke sociale media je je nog meer hebt aangemeld. In dat geval kan het handig zijn om Deseat.me te bezoeken. Je social media accounts opschonen wordt zo een eitje. Op Deseat.me zie je welke accounts met jouw e-mailadres zijn verbonden. Als het je mails heeft gescand, laat het een lijst zien met diensten waar je je met dit mailaccount voor hebt aangemeld. Zo kun je voor jezelf op een rijtje zetten waar je je allemaal hebt aangemeld. Erg handig dus.

Spit je vriendenlijst door


Als je je accounts al een aantal jaar hebt, heb je waarschijnlijk door de jaren heen veel vrienden toegevoegd. Zo’n lijst kan oplopen tot honderden vrienden, maar zijn dat wel échte vrienden? Soms is het erg fijn om je vriendenlijst eens goed op te schonen en te ordenen. Op Facebook kun je je vrienden indelen tot kennissen, vrienden, familie, etcetera. Je verwijdert een vriend door naar de vriendenlijst te gaan en achter de naam op verwijderen te klikken. Op accounts zoals Instagram en Twitter verwijder je geen vrienden, maar ontvolg je ze. Dit doe je door rechtsboven in je profiel op ‘volgend’ te klikken. Scroll door de lijst en zoek het Instagramaccount dat je niet meer wilt volgen en druk nogmaals op ‘volgend’.

Privacy instellingen aanpassen


Met de nieuwe privacywet AVG bepaal je nu zelf welke gegevens je deelt en wat hiermee gedaan mag worden. Voor verschillende accounts moet je verschillende stappen doorlopen om je privacy instellingen aan te passen. In dit blog lees je hoe je je privacy op je accounts beschermt.

Jouw social media patroon

Het is niet onverstandig om zo nu en dan even te kijken wat je allemaal deelt met de wereld. Stel dat je solliciteert voor een baan, dan is het handig om te weten wat een toekomstige werkgever over jou op het internet vindt. Op Facebook heb je een logboek waar je al je activiteiten van de laatste paar dagen, weken of maanden terugvindt. Dit logboek zie je als je op Facebook op het driehoekje rechts bovenin klikt en voor ‘Activiteitlogboek’ kiest. Wil je weten wat anderen over jou kunnen vinden op het internet? Installeer dan een nieuwe browser en Google je eigen naam.

Wachtwoorden opschonen helpt


Als je je wachtwoorden regelmatig wijzigt, dan zijn je accounts minder gevoelig voor hacks. Het is heel begrijpelijk dat je met veel accounts liever niet al je wachtwoorden wilt aanpassen, want hoe ga je die onthouden? Een goed hulpmiddel om al je wachtwoorden te onthouden en veilig te bewaren is LastPass. Dit systeem maakt willekeurige wachtwoorden aan en onthoudt ze voor jou. Het enige wat je moet hebben is een wachtwoord om in LastPass te komen, de rest doet hij voor jou. Lees daarom snel onze 5 handige tips voor het maken van een veilig wachtwoord

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Internet
iOS
Android
Zo doe je dat

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone