Blog

Met deze 3 gezondheidsapps zit je lekker in je vel

15 juni 2018 14:50

Bijna één op de vijf Nederlanders gebruikt apps op de telefoon om de eigen gezondheid te verbeteren. Omdat hier ongelooflijk veel apps voor zijn, hebben wij de beste en leukste gezondheidsapps voor je op een rij gezet.

1. Habitica

Er zijn veel apps waarmee je je gezondheid kunt bijhouden en die ter ondersteuning dienen van je eetpatroon en hardloopschema. Habitica pakt het net even wat anders aan en maakt van je gezondheid een leuk spelletje. Je maakt een spelkarakter aan, compleet met een level en een gezondheids-, ervarings- en zogenoemde manabalk. Je kunt gewoontes toevoegen, maar ook taken, dagelijkse activiteiten en beloningen. Hoe meer gewoontes je voltooit, hoe sneller je karakter stijgt in level. Als je level hoog genoeg is, kun je zelfs ook missies uitvoeren.

  • Habitica is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

2. Stand Up!

Veel mensen zitten voor hun werk hele dagen achter de computer en bewegen daardoor veel te weinig. Dat heeft negatieve effecten op je gezondheid. Stand Up! biedt een hele simpele oplossing: ga wat vaker staan. Met de app stel je eenvoudig in op welke tijden en dagen je herinnerd wilt worden om even op te staan. Je kunt bovenaan de dagen kiezen waarop je herinneringen wilt ontvangen.

  • Stand Up! is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

3. Sleep as Android / SleepBot

Elke nacht voldoende slapen is een belangrijke manier om fysiek en mentaal gezond te blijven. Er zijn diverse apps die je hierin kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld Sleep as Android of SleepBot. De apps houden slaapcycli bij en wekken je automatisch op het juiste moment. Ook kun je herinneringen krijgen om op tijd te gaan slapen.

  • Sleepbot is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android.
  • Sleep as Android is gratis verkrijgbaar voor Android.
Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Zo doe je dat

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone