Blog

Nieuwe cloud opslag? Zo verhuis je je bestanden

8 juni 2018 12:26

Wanneer je tegen de beperkingen van je clouddiensten aanloopt, kan het helpen om over te stappen op een andere dienst. Misschien heb je meer cloud opslag nodig of vind je Google Drive fijner werken dan OneDrive van Microsoft. Wij leggen uit hoe je je bestanden verhuist van de ene naar de andere clouddienst.

OneDrive staat automatisch al op je computer als je Windows 10 hebt, maar Google Drive dien je te downloaden. Kies na de installatie welke mappen je wilt synchroniseren met Drive en kies de locatie van je Google Drive-map op je pc. Als je bestanden wilt overzetten van OneDrive naar Google Drive, is het een kwestie van knippen uit de OneDrive-map en plakken in de Google Drive-map in de verkenner, en dan wachten tot de upload is voltooid.

Ga je van Google Drive naar OneDrive, dan kun je niet alle bestandstypen meer openen als je ze zomaar verplaatst. Sommige bestanden hebben namelijk een extensie als .gslides of .gdoc. Voordat je dit type bestanden gaat verplaatsen sla je deze eerst op als reguliere bestanden. Bijvoorbeeld: open je Google Presentatie, klik op bestand en downloaden als Microsoft PowerPoint (.pptx).

Niet alles over

Helaas kun je niet alles overzetten. Sommige bestanden moet je eerst downloaden op je pc en vervolgens verplaatsen naar een andere clouddienst. Maak je bijvoorbeeld notities in de Google-app Keep, dan kun je deze niet zomaar overzetten naar OneDrive en vice versa. Ook foto’s verplaatsen is moeilijk, omdat Microsoft geen alternatieve dienst heeft voor Google Foto’s.

Is je internet dusdanig traag dat het wel heel lang duurt om alles te downloaden en te uploaden, dan kun je ook een dienst van een derde gebruiken. Een bekende dienst is Mover.io, dat zich speciaal richt op cloudmigraties. Dit is wel prijzig: 1 dollar per GB met een minimum van 20 GB, dus minimaal 20 dollar.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Zo doe je dat

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone