Blog

Nooit meer een volle iCloud opslag met deze 3 tips

18 november 2018 13:00

Het is mogelijk de nummer één ergernis van vele smartphonegebruikers: de opslag van je telefoon is vol. Het probleem is dat je iCloud opslag ook beperkt is, tenzij je ruimte bijkoopt. Tijd om af te rekenen met die kwelling door een flinke bezem door je smartphone te halen. Wij geven drie tips om opslagruimte vrij te maken.

Apps opruimen in iOS  

In iOS 11 en iOS 12 kun je apps opruimen. Dit houdt in dat je apps die je niet dagelijks gebruikt, in de iCloud zet. Zo nemen ze geen ruimte op je toestel meer in beslag, maar blijven je gegevens wel bewaard. Hoewel de verwijderde apps in de cloud blijven staan, nemen ze evengoed minder iCloud opslag in beslag omdat alleen de basisgegevens van die app bewaard zijn gebleven. Wil je toch de app weer gebruiken? Dan kun je deze weer gemakkelijk downloaden.

Bestanden op je pc zetten

Waarschijnlijk staat je telefoon vol, omdat er veel bestanden als foto’s en filmpjes op je toestel staan. Je kunt bestanden in de iCloud zetten, maar het is een misvatting dat deze gegevens dan van je smartphone worden verwijderd. Daarom is het handig om foto’s en filmpjes over te zetten op je pc.

Je hebt wel een account nodig om bestanden over te kunnen zetten. Verbind je telefoon via een USB-kabel aan je pc en log in op icloud.com. Van daaruit kun je de bestanden op je pc zetten, om deze vervolgens te verwijderen op je iPhone. Staan de bestanden eenmaal op je computer, dan kun je ze van je telefoon halen en uit je iCloud opslag verwijderen.

Automatisch synchroniseren uitzetten

Werk je op een Mac van Apple, dan kan het zijn dat documenten automatisch worden gesynchroniseerd naar je bureaublad via Cloud drive. Werk je in een document op je Mac, dan kun je op je iPhone gemakkelijk verder gaan waar je gebleven was. Hierdoor raakt je iCloud opslag evenwel sneller vol. Schakel de functie dus uit. Dit doe je door op je Mac naar Systeemvoorkeuren te gaan en daar te kiezen voor iCloud. Klik op Opties en vink Map Bureaublad en Documenten uit.

Het opruimen van je iCloud opslagruimte is ook handig als je een nieuwe iPhone in gebruik gaat nemen. Het maken en terugzetten van een backup duurt veel korter als je niet alle documenten, ebooks, films en andere mediabestanden hoeft terug te zetten.

Heb je een nieuwe cloud opslag? Lees dan ons blog over hoe je je bestanden verhuist van de ene naar de andere clouddienst.

Ook iets voor jou?

Zo stel je een WiFi hotspot in op je smartphone

Wat kun je met vliegtuigmodus?

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Internet
mobiel
iOS
iphone
beveiliging

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone