Blog

Series en films downloaden van Netflix: zo doe je dat

19 september 2018 10:00

Ga je binnenkort op vakantie en wil je Netflix ook in het buitenland kijken? Of wil je in de trein op weg naar werk nog even een aflevering van je favoriete serie zien, zonder dat daarbij je internetbundel wordt belast? Gelukkig kun je films en series op Netflix downloaden naar je mobiele apparaat. Wij leggen uit hoe dat werkt.

Allereerst heb je natuurlijk de Netflix-app nodig. Deze download je uit de app store van Apple of Google, afhankelijk van het type telefoon of tablet dat je hebt. Zorg ook dat je apparaat verbonden is met wifi, voordat je gaat downloaden. Anders gaat het downloaden van een serie of film alsnog ten koste van je internetbundel.

Een handige optie binnen de app van Netflix is de mogelijkheid om films en series offline te kijken. Dit kan niet met alle films en series, maar met een speciaal geselecteerd aanbod. Dit heeft te maken met de verschillende licentierechten van de streamingdienst. Toch is er meer dan genoeg keuze.

Beschikbaar voor downloaden

Wil je weten of je je favoriete serie of film kunt downloaden, downloadt dan de app van Netflix door op het menu-icoon te klikken linksboven. Daarna klik je op Beschikbaar voor downloaden. Je krijgt dan aanbevelingen te zien, maar ook films en series die al in je kijklijst staan. Je kunt uiteraard ook zelf zoeken.

Tik op een titel en dan vind je de downloadknop direct.

Als je films en series van Netflix op je tablet of smartphone wilt downloaden, moet je er wel rekening mee houden dat dit een belastend effect heeft op je opslagruimte. Hoeveel opslagruimte iets inneemt, hangt onder andere af van de speelduur.

Pas de kwaliteit aan

Heb je niet heel veel opslagruimte op je toestel, dan kun je ook de kwaliteit waarin je content downloadt aanpassen. Ga in de app naar de instellingen en daar vind je de optie app-instellingen. Bij beeldkwaliteit vind je daar de optie voor de kwaliteiten ‘standaard’ en ‘hoger’. De eerste optie is sneller en verbruikt minder opslag op je mobiele apparaat, terwijl de tweede optie meer opslagruimte in beslag neemt. Maar download je op hogere kwaliteit, dan zien films en series er wel beter uit.

Heb je Interactieve TV van Telfort? Met een abonnement op Netflix log je dan in via je tv-ontvanger en kijk je voortaan je favoriete films en series op groot scherm. Zo wordt Netflix kijken nóg makkelijker.

Ook iets voor jou?
Offline muziek luisteren doe je zo

Videobellen op je smartphone: dit is er mogelijk

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Interactieve TV
mobiel
Televisie

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone