Blog

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

25 september 2018 16:00

Als je drie keer een onjuiste pincode op je smartphone hebt ingevoerd, dan wordt je simkaart geblokkeerd. En dat is natuurlijk heel vervelend: in feite kun je dan vrij weinig meer met je toestel. Is je sim vergrendeld, dan zijn er enkele stappen die je kunt zetten om dit op te lossen.

Om je smartphone weer te ontgrendelen heb je een zogenoemde PUK-code nodig, die je samen met je simkaart hebt ontvangen. Dit proces is voor een iPhone en Android-telefoon hetzelfde. Je telefoon zal zelf naar de PUK-code vragen, als je simkaart is geblokkeerd.

Ben je je PUK-code kwijt, dan moet je telefonisch contact opnemen met je provider. Probeer in ieder geval niet zelf een code in te voeren, want na diverse pogingen wordt je simkaart definitief geblokkeerd.

Zelf je simkaart blokkeren

Je kunt er ook voor kiezen om je simkaart bewust te blokkeren, bijvoorbeeld als je telefoon gestolen is of als je deze bent verloren. Om misbruik te voorkomen is het verstandig om je sim te vergrendelen. Ook dit kun je vaak via een speciaal telefoonnummer van je provider regelen.

Nieuwe simkaart aanvragen

Is je sim vergrendeld en is het niet gelukt om ‘m te ontgrendelen? Dan zit er weinig anders meer op dan een nieuwe simkaart aanvragen bij je provider. Ook dit is ook geen ramp, maar het is wel verstandig dit moment voor te zijn door goede back-ups te maken van je gegevens. Daar kunnen diverse clouddiensten je bij helpen. Voor Android-telefoons is er Google Drive, terwijl je met je iPhone standaard gebruik kunt maken van iCloud.

Geeft jouw iPhone de melding dat de sim is vergrendeld en kom je er na het lezen van dit blog toch niet uit? Check dan het Telfort forum voor hulp.

Ook iets voor jou?
5 tips om je concentratie op werk te verbeteren

Offline muziek luisteren doe je zo

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
mobiel
Samsung
iphone

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone