Blog

Simpel je e-mailmappen opschonen in iOS en Android

8 juni 2018 11:53

Loopt de inbox van je e-mail dagelijks vol en ben je in je mail app op je smartphone het overzicht al tijden kwijt? Dan kan het verstandig zijn om al je e-mailmappen eens op te schonen. Wij leggen uit hoe je dat doet op je iPhone en Android telefoon.

iPhone

Vaak heb je de standaard mailapp van Apple zo ingesteld dat er een kopie op de mailserver achterblijft na het ophalen van de mail. Zo kun je ook op je pc de mail nog ophalen, maar het komt er wel op neer dat e-mails op twee plekken worden opgeslagen. Op je smartphone staat feitelijk een kopie van hetgeen je al op je pc of laptop hebt staan en al die data neemt daarmee onnodig veel ruimte in beslag op je telefoon.

Als je de mail van je mobiel nooit hebt opgeschoond kunnen er zomaar honderden of duizenden berichten in een mailbox aanwezig zijn. In de standaard mailapp van Apple kun je niet in één klap al je berichten naar de prullenbak verplaatsen. Gelukkig is er een trucje.

Start de app Mail en open een map waarvan je alle berichten naar de prullenbak wilt verhuizen. Tik op Wijzig. Selecteer het allereerste bericht in de map. Tik op Verplaats (onder in beeld) en houd Verplaatst ingedrukt terwijl je het net geselecteerde bericht de-selecteert. Laat Verplaats los en er verschijnt een nieuw paneel. Tik hierin op Prullenmand. Nu verhuizen alsnog alle berichten in één keer naar de prullenbak.

Android

Bij de standaard mail-app op je Android-apparaat werkt dit net even wat anders. De app slaat standaard geen kopie op je telefoon op: de berichten blijven op de servers van je maildienst staan, waardoor de ruimte op je mobiele apparaat niet wordt belast. Wil je toch je e-mails opschonen? Werk dan met zoektermen.

Zoek bijvoorbeeld op before:2012/01/01, om alle conversaties ouder dan 1 januari 2012 te verzamelen. Selecteer nu met het vinkje in de bovenbalk alle getoonde conversaties, er verschijnt een extra regel met de link Selecteer alle conversaties die bij deze zoekopdracht passen. Klik hierop en verwijder vervolgens alle items. Er zijn meer zoektermen mogelijk: zo zoek je alle mails met bijlagen op door gebruik te maken van has:attachment.

Wil je de items alleen uit je postvak halen maar niet echt verwijderen, dan kun je uiteraard de optie Archiveren nog gebruiken.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Zo doe je dat

Meest populaire blog artikelen

iOS 12: dit zijn de leukste nieuwe functies

CombiVoordeel is vernieuwd: 2x zoveel data én een extra voordeel

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

WiFi snelheid verbeteren: optimale WiFi in 4 stappen

Weet jij het verschil tussen koper en glasvezel? Wij leggen het uit

Telefoon kwijt? Zo kan je hem weer traceren