Blog

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

21 juni 2018 20:01

Het kan iedereen overkomen. Tijdens een toiletbezoek is je telefoon in het water gevallen. De kans is groot dat je het daarna alleen nog als speelgoed aan je nichtje of neefje kunt geven. Om je smartphone van de verdrinkingsdood te redden hebben we hier een aantal handige tips voor je.

Tip 1: Schakel je telefoon direct uit

Misschien tegenstrijdig, maar controleer niet of je smartphone het nog doet. Schakel het direct uit na contact met water. Zo voorkom je dat het toestel kortsluiting maakt en het vervolgens begeeft. Haal, indien mogelijk, de batterij en je simkaart uit je toestel om nog meer schade te voorkomen.

Tip 2: Het droogproces

Het drogen duurt lang, maar is cruciaal voor de overlevingskansen van je smartphone. Dep het toestel met keukenpapier en maak het toestel helemaal droog. Gebruik absoluut geen föhn om het drogingsproces te versnellen. De hitte tast namelijk de elektronica aan en de föhn blaast het water alleen maar dieper het toestel in. Maak in plaats daarvan gebruik van een stofzuiger om het water uit je smartphone te verwijderen. Let op, houd wel goed je telefoon vast!

Tip 3: De slimme rijst truc

Klaar voor het echte wonder? Ongekookte rijst is ongetwijfeld de beste oplossing. Leg je smartphone de komende 72 uur in een afgesloten zak of kom met rijst. De rijst zal het laatste restje water hopelijk absorberen. Probeer nu om het toestel aan te zetten.

Tip 4: Föhnen? Doe toch maar niet

Gebruik een stofzuiger om het water uit je smartphone te verwijderen. Wel goed je telefoon vasthouden! Een föhn kun je beter laten liggen: de hitte tast de elektronica aan en de föhn blaast het water alleen maar dieper het toestel in.

Tip 5: Reviveaphone

Klaar voor het echte wonder? Reviveaphone is ongetwijfeld de beste oplossing. Een speciaal samengestelde vloeistof verwijdert de schadelijke mineralen zonder je telefoon te beschadigen en maakt het mogelijk om je telefoon met waterschade binnen 24 uur zelf te repareren.

Hoe werkt het?
In water zitten mineralen. Wanneer een telefoon in het water is gevallen, hechten de mineralen zich aan de gevoelige elektronische componenten. Hierdoor kunnen verbindingen tussen componenten met een verschillend voltage ontstaan. Gevolg: kortsluiting. Door de mineralen simpelweg te verwijderen, los je dit probleem op. En dat is precies van Reviveaphone doet.

Doet je smartphone het nog steeds niet? Dan heb je een goed excuus om een nieuw toestel te kopen. Neem eens een kijkje in onze webshop of kies voor een telefoon die tegen water kan.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Zo doe je dat

Meest populaire blog artikelen

CombiVoordeel is vernieuwd: 2x zoveel data én een extra voordeel

WiFi Versterker: overal in huis een sterk WiFi-signaal

2x zoveel data: dit kun je er allemaal mee

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

WiFi snelheid verbeteren: optimale WiFi in 4 stappen

Deze vernieuwde Thuis abonnementen stel je zelf samen