Blog

Telefoon kwijt? Zo kan je hem weer traceren

21 juni 2018 21:46

Je smartphone neem je overal mee naartoe en dus loop je het risico dat je deze per ongeluk ergens laten liggen, dat je hem verliest of dat die gestolen wordt. Hoe vind je je smartphone als je deze kwijt bent? Wij leggen je uit hoe je je telefoon kan traceren.

iPhone traceren

Wanneer je een iPhone traceerbaar wilt maken, dan kun je in de instellingen van je apparaat het één en ander aanpassen. In de applicatie Instellingen ga je naar het onderdeel iCloud en daar kun je de optie Zoek mijn iPhone activeren. Als je vervolgens Stuur laatste locatie aanzet, dan kun je altijd de laatst bekende locatie van je toestel zien. Omdat er een Apple ID nodig is om hier wijzigingen in aan te brengen, kan een vreemde nooit de locatievoorziening uitzetten of het apparaat naar de fabrieksinstellingen herstellen.

Met de app 'Zoek mijn iPhone' in de App Store kun je je zoekgeraakte iPhone op je iPad of computer traceren. Je kunt via een plattegrond dan een route krijgen naar je verdwenen iPhone of een alarm laten afgaan als je in de buurt van je apparaat bent. De app kent ook een Verloren-modus, waarmee je het toestel kunt blokkeren. Als een vreemde de functies van je smartphone wilt gebruiken, moet hij eerst een pincode invoeren. Groot voordeel van deze Verloren-modus is dat je de locatie van het geblokkeerde apparaat altijd kunt blijven volgen. Zelfs als iemand de locatievoorzieningen heeft uitgeschakeld.

Een nogal drastische maatregel is Wis iPhone. Heb je er geen vertrouwen meer in dat je je iPhone ooit nog terugvindt, dan kun je de complete inhoud en alle instellingen wissen.

Android traceren

Via Android Apparaatbeheer, een optie die je vindt in de app Google Instellingen, kun je ook je Android-apparaat opsporen. Nadat je de opties De locatie van dit apparaat op afstand bepalen en Vergrendelen en wissen op afstand toestaan aan hebt gezet, hoef je enkel nog de app Apparaatbeheer te downloaden in de Google Play-store. Met deze app zie je de locatie van je telefoon, kun je in noodgevallen op afstand de inhoud wissen of je apparaat vergrendelen. Heb je geen ander Android-apparaat om je verloren telefoon te traceren, dan kun je hier je apparaten beheren.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Zo doe je dat

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone