Blog

Thuis sporten? Deze 4 gratis apps helpen je op weg

23 maart 2020 11:00

Nu de sportscholen tijdelijk gesloten zijn wordt er meer gevraagd van je eigen motivatie om toch fit te blijven. Maar voor een goede work-out hoef je tegenwoordig de deur niet meer uit. De beste oefeningen uit de sportschool haal je gewoon naar de woonkamer via je smartphone. Wat je hiervoor nodig hebt? Eigenlijk niet meer dan je telefoon of tablet, genoeg ruimte om je oefeningen te doen en een beetje motivatie natuurlijk. Wij zetten 4 handige apps om thuis te sporten voor je op een rij.

Een strakkere buik

Wil je jouw buik wat meer trainen dit jaar? Met de app Dagelijkse buiktraining werk je op een eenvoudige manier aan een sterker en strakker lichaam. Zoals de naam het al een beetje verklapt ga je iedere dag aan de slag met de oefeningen uit de app om je buik in vorm te krijgen. De oefeningen worden uitgelegd met een video en je geeft zelf aan hoe lang de training moet duren.

·      Dagelijkse buiktraining is verkrijgbaar voor iOS en Android

7 minuten per dag

Of je nu thuis, op je werk of op school bent. Met de app Seven kun je eigenlijk overal trainen, want het enige wat je nodig hebt is een stoel en een muur. Deze korte workouts van slechts 7 minuten zorgen ervoor dat je toch nog aan je beweging komt. Lukt het opdrukken vanaf de grond je nog niet zo goed? Gebruik dan een stoel of doe de oefening op je knieën.

·      Seven is verkrijgbaar voor iOS en Android

Lekker in je vel met yoga

Hoewel er tegenwoordig duizenden yoga apps op de markt zijn, is Daily Yoga bij velen nog steeds favoriet. Met de keuze uit ruim veertig video’s is er zowel voor de beginnende als de ervaren yogi altijd een geschikte yogasessie te vinden. Kies zelf je achtergrondmuziek en ga thuis aan de slag. Met Daily Yoga stel je zelf een plan op, zodat je elke dag de benodigde beweging krijgt door middel van yoga.  

·      Daily Yoga is verkrijgbaar voor iOS en Android

Aan het werk

Het excuus dat je ‘geen tijd’ hebt om te sporten, gaat niet meer op met de app Sworkit. De app is ontworpen voor mensen met een druk leven die zelf willen bepalen hoe lang een training duurt. In het aanbod vind je oefeningen die je helpen lichamelijker sterker te worden en om je conditie te verbeteren. Ook staan hier yoga- en stretchoefeningen die je eenvoudig in de woonkamer doet. Zo hoef je de deur niet meer uit en blijf je toch fit. Of je nu maar tien minuten hebt om te sporten of een uur. Om te zien hoeveel tijd je nou eigenlijk besteedt aan je oefeningen en hoeveel sessies je al hebt gedaan, ga je naar het tabblad My Sworkit.

·      Sworkit is verkrijgbaar voor iOS en Android

Ook iets voor jou?
Dit zijn de 5 technologie trends voor 2019

3 tips voor een goede thuiswerkplek

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Zo doe je dat

Meest populaire blog artikelen

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Anoniem bellen doe je zo

Wat kun je met vliegtuigmodus?