Blog

Tips tegen ongewenste telefoontjes

11 juni 2018 15:28

Last van een stalker, bedreiging of andere telefonische overlast? Er zijn verschillende manieren om hier iets tegen te doen. In dit artikel geven we je tips om overlast te voorkomen en op te lossen.

Meld overlast

Het is belangrijk dat je overlast meldt. Telfort stelt een onderzoek in en neemt contact op met de persoon die je lastig valt. Om een onderzoek te laten instellen vragen wij je een online formulier in te vullen. Met een klik op de onderstaande link ga je naar het formulier waar je de overlast kunt melden.
> Overlast melden.

Nummers blokkeren

Er zijn verschillende manieren om een telefoonnummer te blokkeren.

1.Via je telefoon

Android: Ga naar Contacten > sla het telefoonnummer op als contactpersoon > selecteer de persoon die je wil blokkeren > Meer > Toevoegen aan automatische blokkeerlijst.
iPhone: Ga naar Telefoon > sla het telefoonnummer op als contactpersoon > selecteer de persoon die je wil blokkeren > klik op ‘Blokkeer deze beller.’

2.Via het Bel-me-niet Register en Onderzoeksfilter

Vervelend, die ongewenste telefoontjes van telemarketeers. Via het Bel-me-niet Register of Onderzoeksfilter kun je vaste of mobiele telefoonnummer(s) eenvoudig laten blokkeren voor oproepen van telemarketing- en onderzoeksbureaus. Bedrijven kunnen je dan niet meer ongevraagd bellen.

Vraag een nieuw telefoonnummer aan

Een andere manier om vervelende belletjes te ontwijken is door een nieuw telefoonnummer aan te vragen. Je kunt kiezen uit 5 telefoonnummers die Telfort voor je selecteert. Een nieuw nummer kost € 20,33 en wordt direct op je huidige simkaart gezet. Meer informatie? Neem contact op met de klantenservice via 0900 9596.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Android
iphone
Zo doe je dat

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone