Blog

TV kijken op al je schermen

7 juni 2018 16:33

Televisiekijken via je tablet, computer of smartphone? Dat kan met onze iTV App of met iTV App. Daarmee kijk je tv op al je schermen, gewoon via je internetverbinding. Ontdek in dit blog hoe je nog meer uit de app kunt halen met de nieuwste functies.

Vroeger konden we er alleen nog maar van dromen. Tegenwoordig is het mogelijk: tv kijken via je tablet, computer of smartphone. Het kan met de iTV App of met iTV Online van Telfort. Handig voor als je iets anders wilt kijken dan je partner of wanneer je wilt koken onder begeleiding van je favoriete televisie-kok. Er is geen extra tv meer nodig en het gevecht om de afstandsbediening is verleden tijd. Ook kun je met de nieuwe update van de iTV app nu tv en video’s bekijken in alle landen van de EU en de app verbinding laten maken met je Chromecast.

Wat je hiervoor nodig hebt? Interactieve TV van Telfort. Met iTV Online kan iedereen waar dan ook in huis, zijn favoriete serie of programma kijken. Je kunt met iTV Online niet alleen tv kijken, maar ook zeven dagen terugkijken, On Demand kijken of je opnames kijken. De iTV is in heel Europa te gebruiken.

Eenvoudig te gebruiken

Interactieve TV gebruik je op twee manieren: via de iTV app of de website (iTV Online). Kijk je graag op je computer of laptop? Ga dan naar de bijbehorende website van iTV Online. Toch liever via je smartphone? Via de App Store of via Google Play kun je de app downloaden. Heb je nog geen Interactieve TV van Telfort? Kijk welk pakket van Telfort met Interactieve TV het beste bij jou past.

Opnames inplannen en afspelen

Met de iTV App kun je, als je het opnemen-pakket hebt, eenvoudig opnames inplannen of verwijderen. Dit kan zowel via de website van iTV Online als via de app. Voor het kijken naar een zender en het kijken naar een opname voer je dezelfde handelingen uit. Zo hoef je niet meer thuis te blijven om jouw favoriete serie op tv te kunnen kijken. Daarnaast zijn sommige opnames alleen af te spelen op de tv-ontvanger. Dit wordt dan aangegeven door een grijs ‘play’ icoontje en een korte uitleg op de detailpagina.

Nieuwe functies voor iTV App

Maak je al gebruik van de iTV App? Dan wordt tv kijken nog aangenamer met deze vernieuwde functies.

Gebruik op reis in de EU

Ga je op vakantie en wil je niets missen? Dan is het fijn om te weten dat je met de vernieuwde update van de app alle tv-programma’s en video’s eenvoudig terugkijkt als je binnen de grenzen van de EU blijft. Maak je gebruik van een mobiele verbinding (3G/4G)? Geef dan toestemming wanneer de app om je locatievoorziening vraagt. Sinds afgelopen jaar geldt er geen toeslag meer voor het gebruik van mobiel internet in de EU. Let er wel op dat eventuele kosten die verbonden zijn aan het gebruik van het internet voor eigen rekening komen.

Verbinden met Chromecast

Kijk nu alle tv-programma’s en video’s op je televisiescherm door te verbinden met je Chromecast. Druk hiervoor op het Chromecast icoon rechtsboven in het scherm of in de in de videospeler. De app verbindt vervolgens met de Chromecast en je programma of video bekijk je nu op groot scherm.

Navigatie

Ook is de app in een nieuw jasje gestoken. Zo vind je de navigatie van de app nu onderin het scherm. Hier vind je de volgende functies:

Startpagina

Doe inspiratie op met programma’s die nu en straks op tv zijn of maak gebruik van de snelopties ‘TV Kijken’, ‘TV Gids’ en ‘Opnames’.

Zoeken

Hier zoek je op een bepaald kanaal of op de titel van een film, serie of programma. Dit kan in de Gids zijn, maar ook On Demand. Wil je een item in de zoekgeschiedenis verwijderen? Veeg dan het item naar links. Ook is het mogelijk om de volledige zoekgeschiedenis te verwijderen door op ‘recente zoekgeschiedenis verwijderen’ te drukken.

Kijken

Heb je de TV Gids op je telefoon? Je zoekt nu heel eenvoudig op tijd of op kanaal. Zo zie je bijvoorbeeld welke programma’s er om 20:00 uur op tv te zien zijn of wat er op een bepaald kanaal wordt uitgezonden. Ook is er een zoekfunctie, om kanalen op te zoeken die verder in de lijst staan. Je zoekt op zender door in de gids te klikken op de zender. Je ziet dan een handig overzicht van de gids van die specifieke zender. Vanaf hier kun je ook zoeken naar andere zenders. Gebruik je de TV Gids op je tablet? Dan navigeer je door de gids door een kanaal verticaal te plaatsen. De andere kanalen passen zich automatisch aan op het gekozen tijdstip. Ook kun je de tijdlijn verplaatsen of selecteer je links bovenin de dag.

Mijn Profiel

Hier pas je de instellingen aan om bijvoorbeeld je beeldkwaliteit aan te passen en bekijk je jouw opgeslagen opnames. Daarnaast stel je hier ook ondertiteling in.

Terugkijken via de gids

Je kijkt nu tot 7 dagen programma’s terug via de Gids. Je herkent de programma’s aan de tekst ‘Kijk terug’. Terugkijken via de Gids is beschikbaar voor de kanalen waarvoor ook de opnames beschikbaar zijn binnen de app.


Ook iets voor jou?
TV ophangen: zo bepaal je de ideale plaats

4 handige tips voor het wegwerken van kabels in huis

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Interactieve TV
Zo doe je dat

Meest populaire blog artikelen

WhatsApp foto aanpassen en meer: the basics

CombiVoordeel is vernieuwd: 2x zoveel data én een extra voordeel

Met deze 3 gezondheidsapps zit je lekker in je vel

Geld sparen? 5 tips voor een digitaal huishoudboekje

In 4 stappen een verbeterde WiFi snelheid

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat