Blog

Tv kijken zonder kabel? Dit zijn de alternatieven

16 februari 2019 13:00

Wil je overal tv kunnen kijken, dan is een televisie met kabel geen oplossing. Het wordt dan lastig om in de tuin naar je favoriete programma’s te kijken. Gelukkig hoef je geen kabels door de achtertuin te trekken: tv kijken kun je ook zonder kabel. Dit zijn de alternatieven.

Tv kijken via internet

Steeds meer mensen kijken het liefst televisie op hun smartphone of tablet. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel opties om via het internet naar je favoriete programma’s te kijken. Dit kan via een app van je huidige tv-aanbieder. Het enige dat je daarnaast nodig hebt is een sterke draadloze internetverbinding, het liefst wifi. Via je databundel kijken kan ook, maar dan ben je er snel doorheen.

Tv kijken via de iTV app van Telfort brengt verder geen extra kosten met zich mee. Je logt op je mobiele apparaat in met je accountgegevens en je kunt gewoon kijken naar de zenders die je thuis ook hebt. Je kunt bovendien programma’s later terugkijken en extra zenderpakketten bestellen.

Tv kijken door middel van satelliet-tv

Traditioneel is de beste optie om tv te kijken via een schotel. Het voordeel is dat via de schotel de beste beeldkwaliteit wordt gegarandeerd. Je richt de schotel op de juiste satelliet en de hd-ontvanger stuurt het signaal via een hdmi-kabel door naar je televisie. Je kunt een aantal zenders gratis ontvangen, maar als je je normale aanbod aan zenders wilt, dan heb je net als bij de eerstgenoemde optie een abonnement nodig. Bedenk wel dat je dus een schotel en een ontvanger nodig hebt, hetgeen in de honderden euro’s kan lopen.

Streamen via Chromecast of Apple TV

Wil je toch liever op een groot scherm die ene belangrijke voetbalwedstrijd zien, dan kan dit nog steeds zonder dat je hiervoor je televisie hoeft aan te sluiten op een kabel. Wat je wel nodig hebt: een streamingapparaatje als Chromecast of Apple TV. Sluit een van deze twee apparaten aan via een HDMI-kabel op je televisie en pak op je smartphone of tablet weer de app van je tv-aanbieder erbij. De beelden kun je vervolgens via je mobiele apparaat streamen naar de tv.

Je hebt dus diverse opties beschikbaar om tv te kijken zonder kabel, ook als je even niet thuis bent. Pak je mobiele apparaat erbij, start de app van je tv-aanbieder op en begin met kijken!

Ook iets voor jou?
Het beeld van je pc weergeven op je tv via Chromecast. Zo doe je dat

3 slimme browserinstellingen die je nog niet kent

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Interactieve TV
Televisie

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone