Blog

Werk aan jezelf met deze 4 stappenteller apps

12 juni 2018 14:23

Het is goed voor je humeur, je hart en longen worden er sterker van en je werkt gelijk aan een beter geheugen. Wandelen heeft vele voordelen. Ook al doe je het slechts een half uur per dag. En doe je het met iemand samen, dan is het nog gezellig ook. Met deze 4 stappenteller apps weet je precies hoe actief je bent.

Van eigen bodem

De Nederlandse app Human houdt bij wanneer je een wandeling maakt, het aantal kilometers dat je aflegt en hoeveel calorieën je verbrandt. Daarnaast meet deze stappenteller app je gemiddelde en maximale snelheid. Leuk is ook dat je je resultaten gemakkelijk met anderen deelt en je samen met vrienden en familie aan gezondheidsdoelen werkt door in de app clubs aan te maken. Stop je telefoon in je broekzak en de app begint te tellen wanneer je gaat wandelen. Wel is Human een flinke aanslag op je batterij, omdat het continue op de achtergrond draait.

Lief dagboek

Of je nu gaat kajakken, hardlopen, fietsen of wandelen. De app Endomondo houdt het voor je bij en motiveert je om alles uit jezelf te halen. Je hebt de mogelijkheid om een trainingsdagboek bij te houden, zodat je weet of je goed bezig bent. Ook hier zie je in een oogopslag wat de duur van de activiteit is, hoe snel je bent, wat de afstand is en natuurlijk het aantal verbrande calorieën. Nog een rondje dan maar?

  • Endomondo is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Op de kaart

Of je nou een beginnende wandelaar bent of er al heel wat kilometers op hebt zitten. De stappenteller app Map My Walk helpt jou je wandeling vast te leggen. Start de timer, begin te wandelen en ontvang feedback om je op de been te houden. Wanneer je thuis voldaan op de bank ploft, kun je nog eens op je gemak de gelopen route terugkijken via de app.

  • Map My Walk is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Aan de wandel

Staat de Wandelvierdaagse op de planning? Dan is het handig om de app RunKeeper te installeren op je telefoon. De naam doet je misschien anders vermoeden, maar deze app is ook zeer geschikt voor mensen die trajecten lopen. Als RunKeeper merkt dat je langer dan 15 minuten aan één stuk loopt, schakelt het de wandelfunctie in. Speel tijdens je wandeltocht je favoriete muziek af en deel onderweg geschoten foto’s met je vrienden.

  • Runkeeper is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Android
iphone
Zo doe je dat

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone