Blog

Zo ga je anoniem het internet op

20 juni 2018 15:21

Er zijn veel manieren om anoniemer te surfen op het internet. Zo kun je in veel browsers een privémodus aanzetten (incognito scherm), waardoor onder meer je (zoek-) geschiedenis niet wordt opgeslagen. Nog veiliger is het om een ander IP-adres te gebruiken dan die van je zelf. Het internetverkeer is dan moeilijker naar jouw locatie te herleiden. Maar hoe doe je dat?

Anoniem surfen op internet

Het programmaatje SafeIP helpt je met het anoniem surfen. Start het programma na installatie op en zoek daar naar de knop ‘Connect’ of ‘Change IP’. SafeIP schakelt dan automatisch over naar een veilige internetverbinding. Wanneer je vervolgens je browser opstart, kun je dus anoniem(-er) surfen.

Geen reclame

SafeIP biedt nog meer opties die handig zijn om uit te proberen. Kijk bij de SafeIP-instellingen in het tabblad ‘Settings’. Hier vind je onder andere een reclameblokkeersysteem, bescherming tegen malware en kun je trackingcookies laten tegenhouden.

In het tabblad ‘Optimizations’ kun je het programma optimaliseren voor anoniem browsen (dat overigens standaard aan staat) of media streamen.

Niet automatisch opstarten

Het is altijd goed om programma's die veiligheid en anonimiteit pretenderen te bieden met een gezonde dosis argwaan te gebruiken, zeker als ze gratis zijn. Bij SafeIP lijkt alles in orde, maar toch raden we aan om het programma niet automatisch te laten starten. De belangrijkste reden hiervoor is de snelheid. Als je anoniem het internet opgaat via de SafeIP-oplossing, dan werkt dit altijd langzamer dan wanneer je SafeIP niet gebruikt. Open de instellingen van SafeIP en kijk opnieuw bij ‘Settings’. Zorg ervoor dat de optie ‘Run at Windows startup’ niet actief is. Start SafeIP altijd handmatig zodra je het programma nodig hebt.

Telfort Veilig

Vaak bestaat ook de mogelijkheid om je devices extra te beveiligen via je provider, zo ook via Telfort Veilig. Op deze manier ben je extra beschermd tegen virussen, hackers en andere internetgevaren. Lees hier meer over Telfort Veilig.

Wat doe jij om je sporen op het internet zo beperkt mogelijk te houden?

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Internet
Zo doe je dat

Meest populaire blog artikelen

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Anoniem bellen doe je zo

Wat kun je met vliegtuigmodus?

6 tips om je MB-verbruik te beperken