Blog

Zo koop je veilig refurbished producten

7 maart 2019 11:00

Refurbished producten zitten tussen nieuw en tweedehands in. Daar zit een groot voordeel aan: geld besparen op de aanschaf van apparaten die vaak zo goed als nieuw zijn. Alle vragen over refurbished telefoons worden in dit blog beantwoord.

Wat betekent refurbished?

Refurbished producten zijn bijvoorbeeld laptops, telefoons en tablets die om diverse redenen naar een fabrikant of een (web)winkel zijn teruggestuurd. Deze producten zijn open geweest en mogen niet meer als nieuw verkocht worden. Ze mogen wel schoongemaakt en opgeknapt worden om vervolgens een tweede leven te krijgen als een refurbished product. Ook overproductie komt vaak terug op de refurbished markt. Een refurbished iPhone wordt schoongemaakt, op meer dan 50 punten gecontroleerd, data wordt verwijderd (data-wiping) en waar nodig gerepareerd. Na de controle is het weer een uitstekend werkend toestel.

Refurbished is een breed begrip

Er is niet een standaard begrip voor refurbished telefoon. Het kan betekenen dat het om een zo goed als nieuw product gaat dat met veel aandacht is nagekeken door de fabrikant, maar ook om een tweedehands product dat niet of nauwelijks is gecontroleerd en dat gebruikssporen en andere (onzichtbare) slijtage heeft. Controleer voordat je tot aankoop overgaat wat een webwinkel verstaat onder refurbished.

Voor- en nadelen van een refurbished toestel

Aan een refurbished telefoon zitten voor- en nadelen. Het positieve is dat er meer voordelen dan nadelen aan zitten.

Voordeel:

  • Het is een stuk voordeliger in vergelijking met een nieuwe telefoon
  • Goed voor het milieu (duurzaam)
  • Het voelt nieuwer dan tweedehands toestellen
  • Wat je bij een tweedehands iPhone niet krijgt, krijg je hier wel: garantie.

Nadeel:

  • Er kunnen zichtbare gebruikssporen te zien zijn
  • Het is niet het nieuwste van het nieuwste.


Welk toestel biedt Telfort refurbished aan?

Telfort biedt op dit moment vier refurbished toestellen aan. Dit zijn de iPhone 6, iPhone 7, iPhone 8 en iPhone X. De telefoons worden gekenmerkt door een ‘A Grade’. Deze A Grade geeft aan in welke staat het toestel is. De mogelijkheden zijn: remarketed (nieuw), A Grade (zo goed als nieuw) en B Grade (zichtbaar gebruikt). Het toestel is technisch wel in perfecte conditie. De eventuele defecte onderdelen zijn namelijk vervangen. Aan de binnenkant werkt het toestel 100% goed.

Hoe zit het met garantie?

Eén van de grootste voordelen van refurbished telefoons ten opzichte van tweedehands telefoons, is dat je vaak garantie krijgt. Hoe lang de garantie loopt verschilt per fabrikant, webshop of winkel. Bij Telfort krijg je op je refurbished telefoon altijd 2 jaar garantie.

Ook iets voor jou?
iPhone 7 versus iPhone 8: dit zijn de verschillen

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
mobiel
iOS
iphone

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone