Blog

Zo koppel je je smartphone en pc alsof het één apparaat is

20 juni 2018 15:05

Veel mensen gebruiken iedere dag intensief hun smartphone en werken tegelijk met een pc of een laptop. Het zou dan handig zijn als je beide apparaten aan elkaar kunt koppelen. Je kunt dan op je mobiele apparaat doorgaan waar je was gebleven op je pc. Wij leggen uit hoe je apparaten aan elkaar kunt koppelen.

Software installeren op je pc

Met de tool Pushbullet kun je informatie of bestanden eenvoudig uitwisselen tussen je pc, smartphone en tablet. Misschien heb je een artikel gevonden op je smartphone die je in het groot op je pc wilt lezen of vind je het fijner om Whatsapp-berichten door middel van een toetsenbord te versturen. Het maakt niet uit op welk besturingssysteem je apparaten draaien of welke browser je gebruikt. Op pushbullet.com kun je een account aanmaken via Google of Facebook. De tool kun je dan gebruiken in je browser.

Wil je dit niet en wil je Pushbullet gewoon gebruiken als apart programmaatje op je pc, dan kun je in je browser bovenaan op ‘Apps’ klikken en vervolgens onderaan het programma downloaden op je pc.

Pushbullet op je telefoon

Stap twee is om Pushbullet op je telefoon te krijgen. Ga naar de appstore van je smartphone en download de app, die beschikbaar is voor Android en iOS. Nadat je je hebt aangemeld, kun je in de app onder meer chatten met andere mensen en berichten naar andere apparaten sturen.

Verder kun je instellen om notificaties die je normaal op je smartphone krijgt, bijvoorbeeld van je mail-app of Whatsapp, ook te ontvangen op je pc of Mac.

Van sommige apps hoef je geen melding te ontvangen op je pc. Bijvoorbeeld als je op je Android-apparaat hetzelfde e-mailaccount synchroniseert als in Outlook op je pc. Een dubbele melding is een beetje te veel van het goede. Dit kun je uitschakelen door in de melding op de pc op ‘Disable mirroring of E-mail’ te drukken.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Zo doe je dat

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone