Blog

Zo maak je Android beter met Nova Launcher

15 juni 2018 14:43

Apple heeft de iPhone zo gemaakt dat er maar beperkte mogelijkheden zijn om de telefoon helemaal naar jouw hand te zetten. Met Android heb je net iets meer mogelijkheden om je telefoon te personaliseren, maar daar heb je wel even het juiste programmaatje voor nodig. Met Nova Launcher, dat werkt als een vervanger voor je thuisscherm, kun je je Android-toestel helemaal naar wens inrichten: van achtergronden en iconen tot de weergave van apps en animaties.

Voordat je aan de slag kan met Nova Launcher, kan je deze app downloaden in de Google Play Store. Wanneer je na het downloaden op de homeknop van je toestel drukt, verschijnt een melding om een andere startoptie of launcher te selecteren. Kies voor Nova Launcher.

1. Bureaublad aanpassen

Via het applicatie-overzicht open je de instellingen van Nova Launcher. Hier kun je diverse functies van de launcher aanpassen, waaronder de wijze waarop iconen, widgets en animaties worden getoond. Druk op Bureaublad / Bureaublad raster om te bepalen hoeveel iconen per homescreen worden getoond. Met Pictogram lay-out kun je nog preciezer de grootte van iconen bepalen en de labeltekst aanpassen of verbergen.

2. Widgets

Een handige feature van Nova Launcher op je Android is de aanwezigheid van speciale widgets waarmee je in een handomdraai apps en snelkoppelingen instelt. Druk iets langer op een leeg plekje op een homescreen en kies Widgets. Naast de gebruikelijke widgets vind je hier Nova actie, waarmee je een snelkoppeling plaatst naar functies als de applicatielade, instellingen of Google Assistant.

3. Sneller

Heeft je smartphone de neiging om te haperen, bijvoorbeeld tijdens het surfen? Ook dan is het een goed idee om Nova Launcher te gebruiken. De homescreenvervanger is beter geoptimaliseerd en minder zwaar dan het standaard thuisscherm waarmee veel toestellen worden geleverd. Bovendien kun je via Uiterlijk & gedrag de scrol- en animatiesnelheid verhogen om de interface nog vlotter en soepeler te laten aanvoelen. Kies voor Sneller dan het licht en animaties worden beperkt ten faveure van de snelheid.

Lees ook:

Privacy Instellingen: welke app mag wat in Android?

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Android
Zo doe je dat

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone