Blog

Zo maak je een back-up van je gesprekken op WhatsApp

27 juni 2018 14:39

Als je je telefoon opnieuw moet instellen of als je een nieuw apparaat hebt, is het vervelend als je ook meteen al je WhatsApp-berichten kwijt bent. Gelukkig is het mogelijk om met je telefoon een WhatsApp back-up te maken en deze daarna terug te zetten. 


Om een back-up van WhatsApp te maken van je Android-toestel, kun je kiezen uit twee mogelijkheden: een lokale back-up of een back-up via Google Drive. Let er wel op dat je telefoonnummer hetzelfde blijft. Je gespreksgeschiedenis is namelijk aan je nummer gekoppeld. 

Google Drive

Ga in WhatsApp naar Instellingen en Chats en kies daar voor Chat Back-up. Vervolgens kun je een back-up maken naar Google Drive en geef je aan naar welk Google Drive account je de reservekopie wilt uploaden.

Lokaal kopie maken

Je kunt ook een lokale back-up maken door middel van de micro-sd kaart in je telefoon. Ga in WhatsApp naar Instellingen, Gespreksinstellingen en vervolgens naar Back-up maken. Als je de micro-SD-kaart in je nieuwe Android-smartphone doet en WhatsApp installeert, wordt je reserviekopie tijdens de installatie automatisch teruggezet.

Heb je een iPhone? Dan kun je eenvoudig een back-up maken met behulp van iCloud Drive. 

iCloud Drive reservekopie

Mocht je nog geen iCloud-account hebben, dan lees je hier hoe je een Apple ID aanmaakt en gebruikmaakt van je iCloud-account. Heb je eenmaal een iCloud-account aangemaakt? Ga dan op je telefoon naar Instellingen, je naam, iCloud en schakel WhatsApp in. Om een reservekopie te maken van je WhatsApp-data open je de app en ga je naar het tabblad Instellingen. Selecteer Chats en open Reservekopie. Daarmee heb je de reservekopie ingesteld. WhatsApp zorgt er zelf voor dat er één keer in de zoveel tijd een reservekopie wordt gemaakt. 

Wanneer je WhatsApp installeert op een nieuwe iPhone, log dan eerst in op je telefoon met je iCloud-account. Stel de app vervolgens in door de getoonde stappen te doorlopen. Op een gegeven moment wordt er gevraagd of je een reservekopie wil terugzetten. Kies de gewenste optie en de gegevens worden opnieuw gesynchroniseerd. 

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
mobiel
iOS
Android
Samsung
iphone
Zo doe je dat

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone