Blog

Zo stel je een WiFi hotspot in op je smartphone

12 augustus 2020 13:08

Met een WiFi hotspot heb je overal internet. Je kunt dan bijvoorbeeld op je laptop werken, zonder dat je hiervoor een zogenoemde dongel nodig hebt. Je gebruikt namelijk de internetbundel van je telefoon. Zo stel je het in op je iPhone of Android-toestel.

WiFi hotspot op Android

Ga op je telefoon naar de instellingen en kies bij Meer voor de optie Tethering en mobiele hotspot. Vul een naam, wachtwoord en beveiligingsmethode in. Omdat je niet wilt dat andere mensen ongevraagd van jouw hotspot gebruikmaken, is het verstandig om een moeilijk wachtwoord in te stellen.

Tik vervolgens op de schakelaar om je hotspot te activeren. Vervolgens zie je in de statusbalk bovenin of je netwerk actief is. Nu is het mogelijk om met een ander apparaat verbinding te maken met de aangemaakte hotspot. Zoek bij de wifi-verbindingen op dat apparaat de naam van je hotspot, vul het wachtwoord in en je bent verbonden.

WiFi hotspot op iPhone

Ook op de iPhone moet je naar je instellingen gaan en daar vind je Mobiel Netwerk. Tik daar op Persoonlijke hotspot en zet de schakelaar op groen. Vul vervolgens bij Wifi-toegang een wachtwoord in om je hotspot te beveiligingen. Vervolgens kun je op dezelfde manier als bij Android, verbinding maken met de hotspot.

Zet hotspot weer uit

Maak je geen gebruik meer van de hotspot, dan is het verstandig om deze weer uit te zetten. Op zowel de iPhone als je Android-apparaat zet je dan weer de schakelaar waarmee je je hotspot hebt geactiveerd, terug.  

Als je je hotspot niet uitzet, dan gaat dit ten koste van zowel de accuduur van je smartphone als van je databundel. Als je langere tijd met je laptop of tablet op je mobiele verbinding zit, dan kan dat  aardig wat data kosten.

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Internet
mobiel
WiFi
Android
iphone
beveiliging

Meest populaire blog artikelen

Anoniem bellen doe je zo

5x de leukste spelletjes apps om samen te spelen

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Het beeld van je pc weergeven op je tv via Chromecast