Blog

Zo stel je een WiFi hotspot in op je smartphone

14 november 2018 13:08

Met een WiFi hotspot heb je overal internet. Je kunt dan bijvoorbeeld op je laptop werken, zonder dat je hiervoor een zogenoemde dongel nodig hebt. Je gebruikt namelijk de internetbundel van je telefoon. Zo stel je het in op je iPhone of Android-toestel.

WiFi hotspot op Android

Ga op je telefoon naar de instellingen en kies bij Meer voor de optie Tethering en mobiele hotspot. Vul een naam, wachtwoord en beveiligingsmethode in. Omdat je niet wilt dat andere mensen ongevraagd van jouw hotspot gebruikmaken, is het verstandig om een moeilijk wachtwoord in te stellen.

Tik vervolgens op de schakelaar om je hotspot te activeren. Vervolgens zie je in de statusbalk bovenin of je netwerk actief is. Nu is het mogelijk om met een ander apparaat verbinding te maken met de aangemaakte hotspot. Zoek bij de wifi-verbindingen op dat apparaat de naam van je hotspot, vul het wachtwoord in en je bent verbonden.

WiFi hotspot op iPhone

Ook op de iPhone moet je naar je instellingen gaan en daar vind je Mobiel Netwerk. Tik daar op Persoonlijke hotspot en zet de schakelaar op groen. Vul vervolgens bij Wifi-toegang een wachtwoord in om je hotspot te beveiligingen. Vervolgens kun je op dezelfde manier als bij Android, verbinding maken met de hotspot.

Zet hotspot weer uit

Maak je geen gebruik meer van de hotspot, dan is het verstandig om deze weer uit te zetten. Op zowel de iPhone als je Android-apparaat zet je dan weer de schakelaar waarmee je je hotspot hebt geactiveerd, terug.  

Als je je hotspot niet uitzet, dan gaat dit ten koste van zowel de accuduur van je smartphone als van je databundel. Als je langere tijd met je laptop of tablet op je mobiele verbinding zit, dan kan dat  aardig wat data kosten.

CombiVoordeel: 2x zoveel data

Ben jij CombiVoordeel  klant bij Telfort en heb je meerdere abonnementen op hetzelfde adres? Dan krijgt iedereen in huis 2x zoveel data. Zo kun je bijvoorbeeld urenlang je favoriete series en films streamen op je laptop via de hotspot van je mobiele telefoon.

Ook iets voor jou?
Wat kun je met vliegmodus?

2x zoveel data: dit kun je er allemaal mee

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
Internet
mobiel
WiFi
Android
iphone
beveiliging

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

3 slimme browserinstellingen die je nog niet kent

Echte misdaadverhalen op Crime+Investigation

Dit zijn de 5 beste hooikoorts apps voor iOS en Android

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden