Blog

Zo verwijder je apps op je Android toestel

7 september 2018 13:00

Net als een computer kan je telefoon vol komen te staan, bijvoorbeeld met oude apps. Wanneer dat gebeurt, kan het apparaat trager worden of niet meer goed reageren. Om deze problemen op te lossen hebben we een aantal slimme tips om apps op te ruimen of te verwijderen op een Android toestel.

Apps verwijderen doe je zo

Android-apps die je nooit gebruikt, kun je het beste van je smartphone verwijderen. De apps eisen anders onnodig veel schijfruimte op. Ga op het Android toestel naar Instellingen en vervolgens naar Apps om een overzicht met geïnstalleerde applicaties te krijgen.

Van iedere app bekijk je aanvullende details door op de naam te tikken. Kies voor Verwijderen om de app weg te gooien. Soms is het niet mogelijk om een app te verwijderen, bijvoorbeeld wanneer de toepassing is vergrendeld door het onderdeel Apparaatbeheerders. Vanuit de instellingen ga je dan eerst naar Beveiliging / Apparaatbeheerders, waarna je het vinkje achter de betreffende app weghaalt. Bevestig door op Deactiveren te drukken. Als het goed is, kun je de app nu op de normale manier verwijderen.

Apps verplaatsen doe je zo

In plaats van apps te verwijderen om interne opslagruimte op je apparaat vrij te maken, kun je ze ook naar een MicroSD-kaart verplaatsen. Het kan overigens zijn dat je met nieuwere apparaten geen apps op een SD-kaart kunt installeren, maar oudere versies van Android hebben een ingebouwde functie voor SD-kaart installatie.

Gebruik een app

Google heeft kortgeleden ook een app gemaakt om snel en makkelijk opslagruimte vrij te maken, genaamd Files Go. Nadat je de app uit de Play Store hebt geïnstalleerd geef je deze toestemming om je opslagruimte te benaderen. Vervolgens zie je meteen hoeveel opslagruimte je beschikbaar hebt en hoeveel gigabytes er in totaal op je toestel aanwezig zijn. Daaronder zie je enkele suggesties om opslagruimte vrij te maken. Kies de categorie en selecteer wat je wilt opruimen. Het verwijderen van apps op je Android-toestel is op deze manier een fluitje van een cent.

Ook iets voor jou?
Aankopen in Google Play Store betalen via Telfort Factuur

Altijd op de hoogte met deze nieuws apps

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
mobiel
Android
Samsung

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone