Blog

Zo vind je de powerbank die past bij jouw gebruik

29 juni 2018 15:00

Maak je veel gebruik van je telefoon, thuis maar ook onderweg? Dan wil je graag dat hij altijd voldoende opgeladen is. Een externe oplader kan je hierbij helpen. Maar wat is een goede powerbank? Wij leggen uit waar je op moet letten bij de aanschaf van zo'n mobiele oplader. 


Allereerst moet je bedenken hoe intensief je je mobiele apparaat (smartphone of tablet) eigenlijk gebruikt. Op basis daarvan besluit je welke accu je powerbank nodig heeft. In principe kun je stellen dat een powerbank tot 5.000 mAh voor gewone gebruikers is. Gebruik je je apparaat intensiever, dan kun je een oplader van 5.000 tot 10.000 mAh overwegen. Vaak geldt wel: hoe groter de capaciteit van de accu, hoe groter de powerbank. Bedenk of je dat wil.

Snel opladen

Uiteraard wil je ook dat de powerbank snel weer is opgeladen. Daarvoor kijk je naar de stroomsterkte, die wordt aangegeven in ampére, afgekort A. De meeste externe opladers zitten tussen 1 en 3,5 A. Wil je grote apparaten opladen, zoals een laptop, kies dan zeker een accu met een minimum van 2 A en een accu van 6.000 mAh.


Een powerbank opladen gaat vaak via een los kabeltje naar een stopcontact of bijvoorbeeld je pc, maar er zijn ook powerbanks die een ingebouwd kabeltje hebben. Dan heb je nooit meer de frustratie dat je het kabeltje bent vergeten en dus niks hebt aan je powerbank.


Er zijn zelfs powerbanks met Qi-technologie, die helemaal geen oplaadkabeltje vereisen. Je laadt je powerbank weliswaar op met een kabeltje, maar deze hoef je niet mee te nemen om je telefoon op te kunnen laden. Het enige wat je hoeft te doen is je mobiele apparaat op je powerbank leggen. Let er dan wel op dat je smartphone of tablet daadwerkelijk Qi-technologie ondersteunt. 

Hoeveel procent heb ik nog?

Ook handig: koop een powerbank met een led-indicator waarmee je kunt aflezen hoeveel energie er nog in je externe accu zit. Aan de hand van vier lichtjes weet je dan in één oogopslag of je accu nog voor 25, 50, 75 of 100% geladen is. 

Ook iets voor jou?
8x handige apps voor op reis
Zo koop je veilig refurbished producten

Geschreven door Kim

Blijf op de hoogte over tech en telecom met onze blog artikelen.

~Kim
mobiel
Samsung
iphone
gadgets

Meest populaire blog artikelen

Er komt een nieuw TV menu

Anoniem bellen doe je zo

Telefoon in het water gevallen? 5 tips om je smartphone te redden

Sim vergrendeld of geblokkeerd: dit moet je doen

Contacten overzetten naar je nieuwe telefoon? Zo doe je dat

Zo gebruik je muzieknummers als ringtone op je iPhone