Glasvezel Internet van Telfort

 • Supersnel internet: tot 200 Mb/s downloaden & uploaden
 • Gratis aansluiting voor vast bellen
 • Ruim 60 tv-zenders waarvan 30 in HD-kwaliteit

Bekijk Alles-in-1 Pakket Naar alle glasvezelpakketten


Glasvezel van Telfort

Internet van Telfort is standaard al snel. Maar is er op jouw adres glasvezel beschikbaar? Dan kan het allemaal nog veel sneller!

Internet via glasvezel heeft bij Telfort dezelfde prijs als standaard internet. En ook bij glasvezel maken we gebruik van het betrouwbare KPN-netwerk. Hierdoor genieten jij én de rest van je gezin of huisgenoten van supersnel en stabiel internet.

Glasvezel op jouw adres? Doe hieronder de check

Vul hieronder je postcode in en je ziet direct of er glasvezel of normaal internet op jouw adres beschikbaar is.

Glasvezel via het KPN-netwerk

Snel en betrouwbaar netwerk

Het KPN-netwerk garandeert je een supersnelle en stabiele verbinding.

Glasvezel via het snelle wifi modem

Razendsnel WiFi-modem

Met het gloednieuwe modem heb je overal in huis 3 streepjes bereik.

Glasvezel internet tot 200 MB/s

Tot 200 Mb/s up & downloaden

Snelheidsmaniakken gaan door het geluid met de extra snelheidsopties tot wel 200 Mb/s.

Wat is glasvezel?

Glasvezel klinkt misschien technisch en moeilijk. Omdat je natuurlijk wel wilt weten wat je in huis haalt, leggen we het hier voor je uit.

Met glasvezel heb je een eigen internetlijn. Deze is voor jou. Je hoeft 'm dus niet te delen met je buren. Door deze eigen lijn is je internet snel maar vooral stabiel. Zelfs 's avonds, als veel mensen in jouw wijk tegelijk online gaan.

Een ander voordeel is de snelheid. Die kun je namelijk veel verder uitbreiden dan bij internet via ADSL of de kabel. Tot wel 200 Mb/s downloaden én uploaden.Televisie kijken via glasvezel


Naast glasvezel internet kun je bij Telfort ook kiezen voor een pakket met televisie via glasvezel. Je krijgt dan alle functies van Interactieve TV zoals ruim 30 HD-zenders en live tv pauzeren. En dat allemaal via dezelfde snelle en stabiele verbinding.

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat leden tv-kijken via glasvezel beoordelen met een 8. Vooral de hoge beeldkwaliteit en de stabiliteit van het beeld scoren in de test.

Bestel Internet en TV

Bestel Alles-in-1


Wat is het verschil tussen glasvezel, ADSL of kabelinternet?

Internet via ADSL

Telfort Internet via ADSL is snel. Je krijgt een downloadsnelheid van maximaal 50 Mb/s en een uploadsnelheid van maximaal 5 Mb/s. Hiermee stream je zonder problemen muziek, films en series, shop je online en deel je foto's en video's met vrienden en familie.

Telfort gebruikt het betrouwbare netwerk van KPN. Dit netwerk wordt 24/7 gemonitord en continu verbeterd. Je adres bepaalt uiteindelijk welke snelheid je ervaart. Dit heeft te maken met de afstand van jouw huis tot aan de wijkcentrale. Vul hier je postcode in om te zien wat de verwachte snelheid op jouw adres is.

Internet via de kabel

Een andere optie is internet via de kabel. Telfort biedt deze vorm van internet niet aan.

Bij kabelinternet heeft de afstand tot de wijkcentrale geen invloed op de snelheid van je internet. Maar de internetsnelheid daalt flink als meerdere huishoudens in de straat tegelijk online gaan of tv-kijken. En de uploadsnelheid is ook een stuk lager dan de downloadsnelheid.

Een ander nadeel is dat je uit slechts 1 aanbieder kunt kiezen. De kans is dus heel groot dat je moet betalen voor diensten die je niet gebruikt, bijvoorbeeld sportzenders terwijl je helemaal niet van sport houdt.

Internet via glasvezel

Nog even in het kort: Telfort Internet via glasvezel biedt een gegarandeerde snelheid. Als de hele straat online is, daalt je snelheid niet. Downloaden gaat even snel als uploaden. En ook fijn: bij Telfort kost glasvezel internet net zo veel als normaal internet.

Is Telfort Glasvezel op jouw adres beschikbaar? Doe de postcodecheck en zie het beste aanbod voor jou.

Doe de postcodecheck


Veelgestelde vragen over glasvezel

 • Hoe weet ik of glasvezel op mijn adres beschikbaar is?

  Door de postcodecheck te doen zie je het beschikbare aanbod op jouw adres. Als glasvezel beschikbaar is dan krijg je een aanbod met glasvezel. Is glasvezel niet beschikbaar dan zie je het normale aanbod met de verwachte internetsnelheid.
 • Wanneer legt KPN glasvezel aan in mijn wijk?

  Telfort heeft geen invloed op de uitrol van glasvezel in Nederland. Maar ook zonder glasvezel kunnen we je een snelle internetverbinding bieden.

 • Mijn huis is aangesloten op glasvezel en ik wil het snelste van het snelste, wat adviseren jullie mij?

  Het standaardabonnement met glasvezel is al snel. Wil je dit uitbreiden? Dit zijn de mogelijkheden:

  Downloadsnelheid Uploadsnelheid Prijs per maand
  50 Mb/s 5 Mb/s Inbegrepen
  100 Mb/s 100 Mb/s 7,50
  200 Mb/s 200 Mb/s 12,50

  De snelheidsupgrades kun je maandelijks aan- en uitzetten. Probeer het dus gerust een maandje en ervaar hoe fijn snel internet is!

  Je voegt de snelheidsupgrade eenvoudig tijdens je bestelling toe aan je winkelmandje.

  Ben je al klant?

  Activeer je snelheidsupgrade dan in Mijn Telfort.

  Klik na inloggen op 'Naar extra's wijzigen' en voeg je gewenste snelheid toe.

 • Ik heb een glasvezelaansluiting en een koperaansluiting op mijn adres. Kan ik kiezen?

  Nee, dat is niet mogelijk. Om je de best mogelijke internetervaring te geven leveren we de Telfort internetverbinding over glasvezel als dat beschikbaar is.
 • Kan ik met het glasvezelabonnement ook bellen?

  Jazeker! Kies dan voor het Alles-in-1 pakket met Internet, Interactieve TV en Vast Bellen.
 • Kan ik het glasvezelabonnement helemaal zelf installeren?

  In sommige gevallen kan dit. Maar mogelijk moet de glasvezelaansluiting in jouw huis door onze gratis monteur gereed worden gemaakt. Tijdens en na je bestelling houden we je op de hoogte van de status. Onze monteur komt bij je langs wanneer het jou uitkomt.

Naar de online klantenservice