TV kijken in de beste kwaliteit

Met HD tv kijk je met nog scherpere beeldkwaliteit naar bijvoorbeeld sport, het nieuws of jouw favoriete serie. In 2018 worden de HD-zenders verplaatst van kanaal 701 en verder naar kanaal 1 en verder. Dit betekent dat je in de best beschikbare kwaliteit tv kijkt. Dit is kosteloos omgezet, dus je geniet nu voordelig van de beste kwaliteit.

Wil je weten welke zenders je in de best beschikbare kwaliteit kijkt? Download dan de pdf:

Zenderoverzicht HD Telfortpdf (32 kB)

Met Méér TV kijk je Netflix en YouTube direct op je tv

De voordelen

  • In nog scherper beeld naar jouw favoriete programma`s kijken
  • Niet meer zoeken naar HD-zenders. In HD kwaliteit kijken op de normale kanaalnummers
  • Je opnames zullen voortaan automatisch in HD worden opgenomen

Waar moet je rekening mee houden?

Automatisch in HD

Wij zetten al jouw tv-ontvangers waarop je HD kunt ontvangen automatisch om naar HD. Wil je liever in SD kwaliteit kijken, dan kan je de instellingen van jouw tv ontvanger(s) aanpassen via de instellingen op jouw tv-ontvanger.

Geplande opnames lopen automatisch door

Je geplande (serie) opnames op de oude HD kanalen lopen automatisch door. Ze zijn dan niet meer zichtbaar in de Programmagids, maar nog wel in het overzicht van geplande opnames. Nieuwe (HD)-opnames kun je vanaf nu gewoon opnemen vanaf kanaal 1 en verder en deze zullen ook automatisch afspeelbaar zijn via iTV Online.

Eigen zenderlijst met oude HD-zenders aanpassen

Heb je een eigen zenderlijst gemaakt met de oude HD-zenders, dan zijn deze HD-zenders niet meer zichtbaar en dien je de zenderlijst opnieuw in te stellen of de eerder verborgen SD-zenders weer zichtbaar te maken.

Veelgestelde vragen

Wat is HD?

HD staat voor High Definition. Het beeld heeft een hogere beeldresolutie dan SD televisie. Dit houdt in dat er meer beeldpunten per centimeter worden gebruikt. Het resultaat is dat het beeld nog scherper is.

Ik vind de HD-zenders nog altijd terug vanaf kanaal 701 en verder. Hoe kan dit?

Alle klanten worden stuk voor stuk omgezet. Als je de HD-zenders nog altijd op kanaal 701 en verder terug vindt, betekent dit dat je nog niet bent omgezet. Om in HD te kunnen kijken, zal je dus nog moeten afstemmen op kanaal 701 en verder. Je ontvangt bericht, zodra de HD-zenders zijn omgezet naar kanaal 1 en verder.

Hoe weet ik of ik nu ook naar HD kijk?

Wanneer je naar HD kijkt, brandt er een rood lampje op je tv-ontvanger. Ook wordt er achter de zendernaam de toevoeging ‘HD’ getoond in de gedetailleerde informatie van de TV Gids.

Blijft dit gratis?

Ja.

Waar vind ik alle HD-zenders terug?

De HD-zenders vind je niet meer terug vanaf kanaal 701 en verder, maar op de normale kanaalnummers van de zenders. Kijk in ons ­zenderoverzicht voor een overzicht van alle kanaalnummers.

Hoe stel je de TV ontvanger weer in op SD?

Ga naar Menu > Instellingen > Beelscherm & Kwaliteitsinstellingen en selecteer bij de optie ‘Best mogelijke kwaliteit op deze tv-ontvanger’ voor ‘SD’.

 Ik ben sinds ik over ben naar ‘HD op 1’ een of meerdere zenders kwijt. Hoe krijg ik de zenders terug?

Heb je een persoonlijke zenderlijst met HD-zenders of maak je gebruik van verborgen zenders? Dan moet je die zenderlijst opnieuw instellen of mogelijk de eerder verborgen SD-zenders weer zichtbaar maken, omdat op die kanalen nu HD wordt doorgegeven.

Wat is SD?

SD – Standard Definition – is de standaard digitale beeldkwaliteit. Deze beeldkwaliteit is iets minder dan HD – High Definition.