Wanneer krijg ik glasvezel?

Binnenkort ook beschikbaar in delen van Zwolle, Arnhem, Helvoirt en Dongen

Steeds meer adressen in Nederland worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Dit netwerk is supersnel en stabiel. Uploaden gaat even snel als downloaden. En je bent klaar voor een toekomst waarbij steeds meer apparaten gebruik maken van je wifi-verbinding.

Laat je gegevens achter

Heb je nog geen Telfort internet? Vul dan je postcode in, om te zien of er glasvezel in jouw regio beschikbaar komt.

Heb je al internet van Telfort? Dan hoef je niets te doen.


Hierom wil je glasvezel van Telfort

3 keer waarom andere klanten kiezen voor glasvezel internet van Telfort.

Stabiele verbinding

Je hebt je eigen internetlijn. Dus als 's avonds de hele buurt tegelijk online gaat, ervaar jij nog steeds een stabiele verbinding.

Razendsnel internetten

Internetten doe je met de snelheid van het licht. Kies voor het standaard pakket of breid uit naar 200 Mbit/s up- & downloaden.

Op alle apparaten online

Gebruik je laptop, tablet, smartphone en andere apparaten allemaal tegelijk. Het wifi-modem kan het moeiteloos aan.


Heb je al internet van Telfort?

Dan hoef je niets te doen. Je ontvangt een bericht van ons zodra glasvezel internet beschikbaar is op jouw adres. We informeren je per brief of e-mail. Help het milieu een handje en zorg dat we je een e-mail mogen sturen. Log in op Mijn Telfort, ga naar Mijn gegevens en controleer of het juiste e-mailadres is ingevuld. Ga vervolgens naar Instellingen -> Privacy en zet bij Aanbiedingen alle schuifjes op JA. Vergeet niet om je wijzigingen op te slaan.

Binnenkort nieuwe adressen met Telfort glasvezel

Glasvezel wordt aangelegd in 4 stappen

De aanleg van glasvezel duurt een aantal maanden. In 4 stappen wordt jouw huis aangesloten op dit snelle netwerk.

1. Informatie

Als jouw huis aan de beurt is, ontvang je informatie van KPN NetwerkNL. Zij leggen het glasvezel internet voor jou aan. Natuurlijk houden ze je op de hoogte van de werkzaamheden.

2. Bezoek

Er komt iemand van KPN NetwerkNL op bezoek. Hij of zij bekijkt waar de verbinding in je huis binnenkomt. Is dit gelukt, dan starten de graafwerkzaamheden in jouw straat.

3. Aansluiten

Daarna wordt je huis aangesloten op de glasvezellijn. Dit gaat ondergronds, zo'n 60 centimeter onder je tuin. Daarna zal een monteur de glasvezelkabel aansluiten in je huis.

4. Installeren

Is je huis aangesloten? Dan kun je glasvezel internet van Telfort bestellen. Je kiest zelf of je er ook Interactieve TV en Vast Bellen bij wilt. Bestel via Telfort.nl of de Telfort winkel.

Meest gestelde vragen

Ik heb al internet van Telfort. Wat moet ik doen?

Je hoeft niets te doen. Zodra glasvezel beschikbaar is op jouw adres sturen we je een brief of e-mail om je te informeren over je mogelijkheden. Nog even geduld dus!

Wat ga ik merken van de aanleg van glasvezel?

KPN NetwerkNL voert werkzaamheden in jouw wijk voor de aanleg van glasvezel. We hopen dat je er geen last van zult hebben! KPN NetwerkNL informeert je over welke werkzaamheden er exact gebeuren en wanneer.

Ik woon in Zwolle, Arnhem, Dongen of Helvoirt. Wanneer kan ik glasvezel bestellen?

Dat is afhankelijk van de werkzaamheden door KPN NetwerkNL. Tegenslagen zoals een vorstperiode kunnen ervoor zorgen dat de aanleg van glasvezel langer duurt dan verwacht. Wil je een berichtje krijgen zodra glasvezel te bestellen is op jouw adres? Zet dan de glasvezelwekker.

Welke snelheden zijn er mogelijk met glasvezel?

Er zijn 3 snelheden waaruit je kunt kiezen. Standaard krijg je bij Telfort 50/5 Mbit/s. Je kunt ook een hogere snelheid kiezen.

Downloadsnelheid Uploadsnelheid
50 Mbit/s 5 Mbit/s
100 Mbit/s 100 Mbit/s
200 Mbit/s 200 Mbit/s

Ik woon ver van de wijkcentrale, is mijn internetverbinding dan minder snel?

Nee, de afstand tot de wijkcentrale beïnvloedt je internetsnelheid niet als je glasvezel hebt. Of je nu om de hoek van de wijkcentrale woont of aan het eind van de straat, met glasvezel maakt het niet uit.

Kan ik glasvezel ook in de winkel afsluiten?

Ben je Telfort-klant?

Dan kun je in Mijn Telfort je internetabonnement wijzigen naar glasvezel, zodra glasvezel beschikbaar is op jouw postcode. Wil je toch liever in de winkel geholpen worden? In Zwolle en Arnhem zit een Telfort winkel. Inwoners van Helvoirt en Dongen moeten een stukje reizen hiervoor. Let op: onafhankelijke telecomwinkels kunnen je niet helpen bij het omzetten van je bestaande internetabonnement naar glasvezel.

Nog geen Telfort?

Zodra glasvezel beschikbaar is op jouw adres, kun je dit bestellen via Telfort.nl. Liever in de winkel bestellen? Zoek een Telfort winkel bij jou in de buurt.