Android

Met enorm veel apps is Android heel aantrekkelijk. Het is een besturingsysteem van Google dat op veel toestelmerken draait. Met het ruime aanbod aan apps en de gebruiksvriendelijkheid, heb je altijd iets goeds in handen! Ook interessant: Nokia maakt gebruik van Android One.

Huidige versie: Android 8.0 (Oreo)
Deze versie is nog niet beschikbaar voor alle toestellen.Alles over Android

Wat is Android?

Android is van Google en is de verbinding tussen jou en je telefoon. Het draait op telefoons, tablets en zelfs camera's. Het is gebruiksvriendelijk en beschikt over enorm veel apps.

Ook is het een open source-platform. Dat wil zeggen dat iedereen zelf een stukje software kan maken. Hierdoor zijn er enorm veel apps beschikbaar. Voor ieder zijn smaak is er wel iets te vinden. Meer weten? Check dan Android & You.

Onze toestellen met Android

De meeste toestellen die wij verkopen, beschikken over Android. Merken als Samsung, Huawei, Sony, LG en Nokia, beschikken allemaal over dit populaire besturingsysteem. Dat zegt natuurlijk al alles. Het is gebruiksvriendelijk en je kan het aanpassen naar je eigen smaak. Zo heb je altijd iets in handen dat dicht bij jezelf staat.

Bekijk alle toestellen met Android.


Android het meest gebruikte besturingssysteemAndroid het meest gebruikt!

Wist je dat Android op ruim 2 miljard apparaten actief is? Dat is ook niet zo gek. Want op vele merken draait de Android. Ieder merk gooit er wel zijn eigen sausje overheen. Maar in de basis zijn functies hetzelfde. Dat is makkelijk als je overstapt op een ander toestelmerk.

Bekijk alle telefoons met Android


Android Market app

Waar een speelgoedwinkel de hemel is voor kinderen, is de Android Market app de winkel voor de iets grotere mensen. De app wordt ook wel Google Play store genoemd. Hier vind je enorm veel apps die veelal gratis zijn.

Houd je van koken? Dan vind je apps met vele recepten. Maar ook fanatieke sporters of iemand die graag alles van de zijlijn bekijkt, is er genoeg te vinden. O, voor kinderen is er trouwens ook heel veel te vinden!


Android P

Android P is de allernieuwste versie van Android. Wat maakt Android P nu echt geweldig:

  • Energiezuiniger en biedt betere batterijduur
  • Snelle instellingen-paneel is eenvoudiger en werkt sneller
  • Meer privacy door apps op de achtergrond te beperken
  • Verbeterde meldingen & handige veeg-functies

Meest gestelde vragen

Het updaten van mijn apps lukt niet. Wat nu?

Vaak heeft dit te maken met het 'cache' van de Google Play-app. Het cache is het tijdelijke geheugen. Deze kan je legen waardoor de app weer opnieuw inlaadt. Veelal zorgt dit voor de oplossing om apps weer te updaten.

Om het cache te legen ga je naar: instellingen -> Apps/Applicatiebeheer en kies dan voor Google Play. Selecteer daarna 'opslagruimte' en kies voor 'cache legen'. Ga vervolgens terug naar de app van Google Play, en probeer het opnieuw.

Hoe stel ik WiFi in op mijn Android telefoon?

WiFi instellen op je Android telefoon is best makkelijk om te doen. We hebben er een mooi item over geschreven. Die vind je op onze website onder: WiFi instellen op je Android telefoon

Is het belangrijk om app en systeemupdates te installeren als die er zijn?

Ja. Systeemupdates zorgen ervoor dat je Android smartphone optimaal blijft werken. App-makers zorgen weer voor updates van hun apps zodat ze beter werken met Android.

Is het nodig dat je je telefoon soms helemaal uit en aan zet?

Ja. Als je smartphone continu aan staat dan 'loopt' het geheugen vol. Dit kenmerkt vaak door netwerkproblemen zoals traag internet, problemen met bellen en gebeld worden en een traag wordend besturingssysteem. Door het toestel dan helemaal uit en aan te zetten zorg je dat geheugen geleegd wordt en overbodige processen gestopt worden.

Wanneer kan ik updaten naar de nieuwste versie van Android: Android 8.0 Oreo?

Op dit moment is dat nog lastig te zeggen. Het verschilt namelijk per toestelmerk en toestel wanneer je de update zal krijgen. Houd hiervoor de website van het toestelmerk de gaten.