Android One

Android One, het besturingssysteem op je toestel, is de meest pure vorm van Android. Zonder poespas en veilig. Deze vorm van Android blijft jaren bijgewerkt en is lekker ontspannen. Net zoals een onesie. Zo'n huispak dat goed en vertrouwd zit. Android One'sie' is heerlijk om te hebben. Android One vind je op Nokia telefoons en bij Xiaomi.


Wat is het voordeel van Android One?

Alle telefoons, behalve iPhones werken met Android. Android is het besturingsprogramma van de telefoon. Veel merken zetten een eigen laagje over Android. Met Android One beschik je over Android zonder dat extra laagje.

Het voordeel is dat je altijd de nieuwste updates als eerst ontvangt. Dat maakt Android One veilig, maar laat het ook lekker snel werken. Ook is het makkelijk in gebruik.

Android One vind je op deze toestellen:

Nokia 6.1

Met de Nokia 6.1 zit je altijd goed als je van lekker simpel houdt. Zonder poespas. Dit toestel is snel, veilig en makkelijk. Voor deze lage prijs echt een top toestel!

Bekijk de Nokia 6.1

Nieuw: Nokia 7.1

De Nokia 7.1 is gloednieuw. Het scherm valt gelijk op, want die groter dan groots. Ook heeft dit toestel een dubbele ZEISS camera voor dubbel plezier.

Bekijk de Nokia 7.1

Nokia 3.1

Met de Nokia 3.1 heb je een mooi toestel in handen met een scherp ontwerp. Geweldig voor foto's en dagelijks gebruik.


Bekijk de Nokia 3.1Google Play Protect: Veilig tot op het bot

Om Android One lekker veilig te maken, heeft Google nog iets toegevoegd. Met Google Play Protect zorgen zij ervoor dat je telefoon vrij blijft van virussen. Je kunt dit zien als een soort van waakhond voor je telefoon, zodat je altijd veilig bent. Zo kun je zorgeloos je telefoon gebruiken en apps downloaden. Zonder de snelheid van je telefoon te beïnvloeden.
Plof neer en installeer

Met Android One installeer je altijd de nieuwste versie van Android. Je krijgt namelijk voor minstens twee jaar updates direct van Google. Zo krijg je als een van de eersten toegang tot de nieuwste vernieuwingen. Hierdoor heb je ook altijd een toestel die snel en veilig is.

Meest gestelde vragen over Android One

Wat is het echte verschil tussen Android en Android One?

Android One beschikt niet over een extra laagje van een fabrikant. Daardoor heb je altijd als eerst toegang tot de nieuwste updates. Bij andere versies van Android komen die updates meestal wat later, omdat toestelmerken hun eigen 'laagje' moeten laten werken met de nieuwe update. Een ander voordeel is dat Android One wat minder vraagt van een toestel. Is je toestel wat ouder, dan blijft 'ie langer sneller.

Zijn er naast Nokia nog meer toestellen die werken met Android One?

Ja, die zijn er. Dit zijn meestal toestellen van Google zelf. Google is het brein achter Android. Bij Telfort verkopen we alleen Nokia toestellen.

Kan ik Android One installeren op mijn huidige toestel?

Android One staat standaard geïnstalleerd op een toestel. Heb je nu een toestel zonder Android One? Dan zal het niet tot moeilijk gaan om Android One te installeren. Uiteraard zijn er mogelijkheden, maar die vinden wij zelf ook best lastig. Kortom, kies bij je volgende toestel voor een toestel met Android One. Dan weet je zeker dat alles goed werkt.