Je persoonlijke assistent: Google Assistant

Google Assistant is de slimme spraak assistent van Google en staat standaard op Android telefoons. Hij was er al jaren in het Engels, maar sinds juli 2018 praat hij eindelijk Nederlands met je. Je leven met dit hulpje aan je zijde wordt veel makkelijker. Hij staat namelijk altijd en overal voor je klaar. Je kunt hem naar hartenlust bestoken met al je vragen. ‘Oké Google! Lees dit artikel voor!’

Google Assistant


Google Assistant Nederlands

Google Assistant is het slimmere broertje van Apple’s Siri. Google heeft namelijk zoveel data in huis, dat geen vraag te gek is voor Google Assistant. Hij kan je vragen beantwoorden, opdrachten uitvoeren en leuke dingen verzinnen. En hij is ècht Nederlands. Hij snapt namelijk wat je bedoelt als je het over 'de Appie' hebt.

Begin een gesprek met Google Assistant door ‘Oké Google!’ te zeggen. Ook kun je op een Android apparaat je thuisknop lang ingedrukt houden.

Je hulp voor alles

Iedereen droomt wel eens hoe makkelijk het zou zijn om een butler in huis te hebben. Google Assistant komt aardig ver in de buurt. Met een simpele opdracht kun je verschillende apparaten makkelijk voor je laten werken. Je smartphone, slimme speaker en smart lampen doen direct wat je zegt.

Probeer maar! ‘Oke Google, dim de lichten in de slaapkamer.’ En hoppa, in een split-second verandert je slaapkamer in een sfeervolle ruimte. En als je vervolgens zegt: ‘ik wil naar jazz luisteren op Spotify’ springt er direct een gezellig deuntje aan. Fijne nacht!

Google Assistant 3

Google Assistant bij Telfort

Je leven op orde

Ben je zo vergeetachtig dat het wonderlijk is dat je hoofd nog op je lichaam zit? Maak dan optimaal gebruik van Google Assistant. Stel herinneringen in, of vraag hem ’s ochtends een samenvatting van je dag te geven. Zeg bijvoorbeeld ‘Goedemorgen’ en je Assistant vertelt je wat voor weer het wordt, hoe je reis naar werk eruit gaat zien en wanneer je de volgende afspraak hebt.

Nog meer handige dingen:

Oké Google…

… Help me herinneren dat Kay jarig is op 21 juni.

… Laat mij m'n foto’s zien van mijn katten.

… Wat is het bevestigingsnummer van mijn vlucht naar Sri Lanka?

Meer over Google Assistant

Talen

Google Assistant is sinds juli 2018 verkrijgbaar in het Nederlands. Hij kan trouwens ook vertalen. Zeg bijvoorbeeld; ‘Oke Google, wat is ‘een koffie alsjeblieft’ in het Spaans?’ en hij zegt direct ‘Un café por favor’. Zo hoef je op vakantie nooit meer knorrig te zijn vanwege een cafeïnetekort!   

Beschikbaarheid

Heb je een Samsung Galaxy S8 of een andere Samsung telefoon? Dan staat Google Assistant standaard op je telefoon. Hij is namelijk beschikbaar op alle Android toestellen, dus ook op de
Huawei P Smart 2019!

Heb je een iPhone? Niet getreurd. Je kunt de Google Assistant app downloaden in de Appstore. De digitale assistant is ook te vinden op smartwatches, Android TV, slimme speakers, auto’s, tv’s en Google Home.

Google Assistant bij Telfort