iOS van Apple

iOS is het besturingsysteem van Apple. Je vindt het op alle iPhones en iPads van het merk. Doordat Apple zowel de iPhones als het besturingsysteem zelf maakt, zorgt dit voor een ijzersterke combinatie. Want alles is op elkaar ingespeeld. En dat merk je!


Bekijk alle iPhones met iOS


iOS 12: Wat je kunt verwachten

Beschikbaar vanaf najaar 2018

Een dozijn aan verbeteringen!

Hoera! iOS 12 is een feit en het brengt een hoop voordelen met zich mee. Zo heeft Apple ervoor gezorgd dat meerdere oude toestellen sneller gaan werken met deze nieuwe versie.

Ook is het met iOS 12 mogelijk om je telefoongebruik bij te houden, zo kun je zien welke apps je wel en niet gebruikt en hoe lang. Een andere leuke functie is Facetime videobellen in groepen. Gezellig!

Meest recente versie: iOS 11


Beschikbaar voor: iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6 en nieuwer.


Elf was nog nooit zo groot!

Een elf is klein. Dat kan je niet zeggen van iOS elf. Want dit nieuwe besturingsysteem voor op je iPad en iPhone is groots!

Met iOS 11 zijn iPhone en iPad krachtiger, slimmer en persoonlijker dan ooit. Ook speelt Apple groots in op augmented reality in games en apps. Hiermee kan je niet bestaande dingen combineren in de echte wereld.

Weten welke 4 nieuwe functies wij tof vinden?
Bekijk ons blog over iOS 11

Het bedieningspaneel in iOS 11

Met één veeg tover je het bedieningspaneel tevoorschijn. Want dingen die je vaak gebruikt, heb je het liefst dicht bij de hand. Met het bedieningspaneel heb je je favoriete functies overzichtelijk bij elkaar staan.

In iOS 11 kan je het bedieningpaneel naar eigen smaak inrichten. Zo heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een spraakrecorder toe te voegen of de rekenmachine.

Ook nieuw is de functie 'niet storen tijdens autorijden'. Dat zegt eigenlijk al genoeg. Met deze functie word je niet gestoord tijdens het autorijden. Iemand die je belt, krijgt netjes een bericht.
Videogame met robot en dinosaurus
Augmented reality

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het is.. een dinosaurus! Met augmented reality kan dat zomaar gebeuren. Met deze techniek kan je dingen die niet echt zijn, toch plaatsen en zien in de echte wereld. Zo wordt iedere dag weer bijzonder!

Augemented reality is meer dan alleen games. Je kan ook je huis inrichten met nieuwe meubels en zien hoe het staat. Ook kan je kijken hoe die nieuwe tatoeage staat op je arm. Of toch maar niet?


De mooiste eigenschappen van iOSNooit meer de weg kwijt. Elke iPhone is uitgerust met Kaarten. Met deze app kan je precies zien waar je je bevindt, navigeren naar bestemmingen of een bepaalde plek vinden in de buurt zoals een tankstation. Met iOS 11 is het ook mogelijk om plattegronden van grote winkelcentra en vliegvelden te bekijken.Altijd overzicht. Met het beginscherm heb je altijd overzicht. Want hierin vind je de laatste berichten of meldingen van je agenda. Ook handig: pak je de iPhone 8 of 7 op, dan gaat het scherm automatisch aan.Praten tot je vingers blauw zien. Apple gebruikers communiceren via iMessage. Dat is een soort WhatsApp, maar dan met vele functies. Speciaal gemaakt voor de iPhone. Foto's en video's in hoge kwalitieit verstuur je zo. Een kort berichtje kan natuurlijk ook.

Je persoonlijke assistent: Siri

Siri is de spraakassistent op je iPhone. Je kan Siri alles vragen en je krijgt direct een slim antwoord. Slimmer dan ooit! Want in iOS 11 is Siri persoonlijker en behulpzamer. Dat komt omdat 'ie zelflerend is geworden. Op basis van wat je doet, geeft Siri al sugesties. Handig!

Ook de stem van Siri klinkt in iOS 11 natuurlijker en echter. Je kan Siri de weg vragen terug naar huis, een bericht laten sturen of je favoriete muziek laten afspelen. Je kan Siri bereiken door je thuisknop ingedrukt te houden. Of roep gewoon: "Hey Siri", en hij antwoordt gelijk.
iCloud: ben jij al in de wolken?

Als je nog niet bekend bent met iCloud, is het zeker de moeite waard om er wat meer over te ontdekken. Want iCloud is beschikbaar voor iedereen met een iPhone. Met iCloud weet je zeker dat al je foto's, contacten en meer altijd veilig zijn. Gegevens verliezen is dus verleden tijd.

Apple geeft iedere gebruiker gratis 5GB aan opslag. Dat is voldoende voor het veilig stellen van contacten, notities, apps en honderden foto's. Meer weten of toch meer opslag nodig? Bekijk dan de pagina van Apple over iCloud.iOS staat standaard geinstalleerd op al onze iPhones

iPhone 6 32 GB


iPhone 6


 • 8-megapixel camera voor goeie foto's
 • 4,7 inch Retina beeldscherm
 • Ontgrendelen met je vingerafdruk
 • Nu met 32GB opslagruimte

Bekijk de iPhone 6

iPhone 7 32GB


iPhone 7


 • Beschikbaar in 5 kleuren
 • Scherp 4,7 inch Retina scherm
 • Scherpe foto's met de 12-megapixel camera
 • Met 32GB opslagruimte

Bekijk de iPhone 7

Of kies de iPhone 7 32GB Refurbished


iPhone 8 64GB

(alleen voor bestaande klanten)

iPhone 8

 • Beschikbaar in 4 kleuren
 • Nog scherper 4,7 inch Retina scherm
 • Nieuw ontworpen 12-megapixel camera
 • Met 64 GB opslagruimte

Bekijk de iPhone 8

Of kies de iPhone 8 64GB RefurbishedMeest gestelde vragen over iOS

Is het belangrijk om app en systeemupdates te installeren als die er zijn?

Ja. Systeemupdates zorgen ervoor dat je iPhone optimaal blijft werken. App makers zorgen weer voor updates van hun apps zodat ze beter werken met iOS. Als er een update beschikbaar is, dan krijg je daar vanzelf een melding van op je iPhone.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik mijn gegevens zoals foto's, contacten en berichten niet verlies?

Naarmate je een iPhone langer gebruikt, komt 'ie steeds voller te staan met mooie momenten en herrineringen. Die wil je niet verliezen. Door iCloud in te schakelen of je iPhone eens in de zoveel tijd aan te sluiten aan de computer met het programma iTunes, ben je zeker dat je gegevens niet verloren gaan.

iCloud gebruiken? Ga dan naar: instellingen > iCloud > vink aan waar je een back-up van wilt maken > reservekopie > vink 'iCloud-reservekopie' aan > zorg dat je de oplader aansluit aan de iPhone > maak nu reservekopie.

Is het nodig dat je de iPhone soms helemaal uit en aan zet?

Ja. Als je iPhone continu aan staat dan 'loopt' het geheugen vol. Dit kenmerkt vaak door netwerkproblemen zoals traag internet, problemen met bellen en gebeld worden en een traag wordend besturingssysteem. Door je iPhone uit en aan te zetten zorg je dat geheugen geleegd wordt en overbodige processen gestopt worden.