iOS op je iPhone

iOS is het systeem van Apple waarmee je de iPhone kunt bedienen (het besturingsysteem). Je vindt het op alle iPhones en iPads van het merk. Doordat Apple zowel de iPhones als het besturingsysteem zelf maakt, zorgt dit voor een ijzersterke combinatie. Want alles is op elkaar ingespeeld. En dat merk je!
iOS 12: een dozijn aan verbeteringen!

iOS 12 is hagelnieuw en heeft een dozijn aan verbeteringen in zich. Oudere iPhones zullen sneller gaan werken en er zijn nieuwe mogelijkheden bijgekomen.

Ontdek hier alles over iOS 12.


App store vol met.. apps!

In de App Store van Apple vind je allerlei apps waarme je de iPhone kunt uitbreiden. Gek op het laatste nieuws of op zoek naar het zonnetje of juist een nieuw spelletje? Die vind je zo in de App Store.

Op iedere iPhone vind je standaard de App Store. Met je Apple account installeer je eenvoudig de app die je leuk of interessant vindt. Meestal zijn deze apps gewoon gratis.

Als we het toch over apps hebben: wist je dat je bij Telfort eenvoudig je verbruik, rekeningen en andere opties van je abonnement aan/uit kan zetten met onze eigen Mijn Telfort app?iPhone updaten naar iOS 12

Je iPhone kan je eenvoudig updaten naar de nieuwste versie: iOS 12. Die is beschikbaar voor de iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 7, iPhone 8 en nieuwer. Maar ook voor je iPad.

Het bijwerken gaat eenvoudig door op je iPhone naar 'Instellingen' te gaan, kies vervolgens voor 'Algemeen' en 'Software-update'.


Belangrijk:
Zorg dat je altijd een goede kopie maakt van je iPhone. Dat kan eenvoudig methet programma iTunes op je computer of met iCloud. Houd ook de wachtwoorden van je iPhone en Apple account bij de hand.


Van deze apps krijg je geen genoeg!

Standaard vind je op de iPhone al vele apps en handige functies, die je helpen in het dagelijks leven. Een kijkje in de keuken:


Nooit meer de weg kwijt. Elke iPhone is uitgerust met Kaarten. Met deze app kan je precies zien waar je je bevindt en navigeren naar bestemmingen.

Altijd overzicht. Met het beginscherm heb je altijd overzicht. Hierin vind je de laatste berichten, of de meldingen van je agenda.

Praten tot je vingers blauw zien. Met iMessage van Apple verstuur je eenvoudig foto's en video in hoge kwaliteit. Maar ook berichtjes of je locatie.

Hey Siri.. Je persoonlijke assistent

Siri is de spraakassistent op je iPhone. Je kan Siri alles vragen en je krijgt direct een antwoord. Op basis van wat je doet, geeft Siri al sugesties. Bijjvoorbeeld of er een file staat naar je volgende afspraak. Handig!

Ook kan je Siri de weg vragen terug naar huis, een bericht laten sturen via WhatsApp of je favoriete muziek laten afspelen. Je kan Siri bereiken door je thuisknop ingedrukt te houden. Of roep gewoon: "Hey Siri", en hij antwoordt gelijk. Lees meer over Siri.
iCloud: ben jij al in de wolken?

Als je nog niet bekend bent met iCloud, is het zeker de moeite waard om er wat meer over te ontdekken. Want iCloud is beschikbaar voor iedereen met een iPhone. Met iCloud weet je zeker dat al je foto's, contacten en meer altijd veilig zijn. Gegevens verliezen is dus verleden tijd.

Apple geeft iedere gebruiker gratis 5GB aan opslag. Dat is voldoende voor het veilig stellen van contacten, notities, apps en honderden foto's. Meer weten of toch meer opslag nodig? Bekijk dan de pagina van Apple over iCloud.

Enthousiast geworden? Bekijk deze iPhones eens:

iPhone 6 32 GB

iPhone 6

  • 8-megapixel camera voor goede foto's
  • 4,7 inch Retina beeldscherm
  • Ontgrendelen met je vingerafdruk

Bekijk de iPhone 6

iPhone 8 64GB

iPhone 8


  • Geweldige 12-megapixel camera
  • Nog scherper 4,7 inch Retina scherm
  • Ontgrendelen met je vingerafdruk

Bekijk de iPhone 8 64GB


iPhone Xr 64GB

  • Verbeterde 12-megapixel camera
  • Scherp 6,1 inch Liquid Retina beeldscherm
  • Ontgrendelen met gezichtsherkenning

Bekijk de iPhone Xr

Beschikbaar voor klanten

Hey Siri..

Is het belangrijk om app en systeemupdates te installeren als die er zijn?

Ja. Systeemupdates zorgen ervoor dat je iPhone optimaal blijft werken. App makers zorgen weer voor updates van hun apps zodat ze beter werken met iOS. Als er een update beschikbaar is, dan krijg je daar vanzelf een melding van op je iPhone.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik mijn gegevens zoals foto's, contacten en berichten niet verlies?

Naarmate je een iPhone langer gebruikt, komt 'ie steeds voller te staan met mooie momenten en herrineringen. Die wil je niet verliezen. Door iCloud in te schakelen of je iPhone eens in de zoveel tijd aan te sluiten aan de computer met het programma iTunes, ben je zeker dat je gegevens niet verloren gaan.

iCloud gebruiken? Ga dan naar: instellingen > iCloud > vink aan waar je een back-up van wilt maken > reservekopie > vink 'iCloud-reservekopie' aan > zorg dat je de oplader aansluit aan de iPhone > maak nu reservekopie.

Is het nodig dat je de iPhone soms helemaal uit- en aanzet?

Ja. Als je iPhone continu aan staat dan 'loopt' het geheugen vol. Dit kenmerkt vaak door netwerkproblemen zoals traag internet, problemen met bellen en gebeld worden en een traag wordend besturingssysteem. Door je iPhone uit en aan te zetten zorg je dat geheugen geleegd wordt en overbodige processen gestopt worden.

Belangrijk: als je de iPhone opnieuw opstart, vraagt het toestel om de toegangscode én de code van je simkaart. Houd deze bij de hand voordat je opnieuw opstart.