Siri, de spraakassistent van Apple

Hey Siri, moet ik vandaag een trui aan? Dat is een van de vele vragen die je kunt stellen aan je iPhone. Want je iPhone is voorzien van een spraakassistent. Die kan je helpen bij al je dagelijkse dingetjes, zoals: snel een notitie maken, een afspraak in je agenda zetten of een route naar huis tonen.


Siri vragen laten beantwoorden

Siri weet antwoord op al je vragen. Zo kan je Siri vragen naar het weer, de tijd, iemand bellen of een berichtje laten sturen.

Om Siri een vraag te stellen, houd je de thuisknop ingedrukt. Je kan ook instellen dat je alleen maar 'hey Siri' hoeft te zeggen. Vervolgens kan je een vraag of opdracht geven. Handig als je net je handen vol hebt of even geen tijd hebt om zelf iets op te zoeken.

Siri is gewoon beschikbaar in het Nederlands
en standaard aanwezig in iOS.


Bellen en berichten sturen met Siri

Met Siri kan je iemand bellen of je stuurt eenvoudig een berichtje via WhatsApp of iMessage.

Wat je zoal kan vragen:

Hey Siri..

.. bel Karin op de speaker
.. stuur een berichtje naar Leonie dat ik 15 minuten later ben
.. heb ik ongelezen berichten?

En belt iemand je waar je het nummer niet zo snel van herkent? Dan kan Siri je een suggestie doen wie het zou kunnen zijn. Handig, want zo sta je nooit voor verrassingen.

Dagelijkse taken uit handen geven

Hoe handig het kan zijn om een assistent te hebben, ontdek je pas als je er een hebt. Het mooie is dat deze assistent gewoon al op je iPhone staat. Door de dag heen kan die je helpen bij al je taken. Wat je zoal kan vragen?

Hey Siri..

.. herriner me dat ik over 5 minuten weg moet
.. wat is mijn agenda voor vandaag?
.. maak me wakker om 7 uur

Doordat je iPhone weet waar je bent, zijn vragen met locatie eenvoudig te beantwoorden of in te stellen. Wat dacht je van:

.. herinner me dat ik mijn laptop meeneem als ik wegga van huis

Een andere handige functie met Siri is verkeer. Als je in je agenda een adres bij je afspraak zet, dan waarschuwt je iPhone je wanneer je moet vertrekken om optijd te komen. Uiteraard wordt er rekening gehouden met files.Nog meer informatie over Siri


Welke talen spreekt Siri?

Send a message to Paul. Cuál será el tiempo mañana? Als je een flink taaltje over de grens spreekt, dan spreekt Siri gewoon met je mee. Want de spraakassistent is beschikbaar in meerdere talen. Ook in het Nederlands.

Veelgebruikte Siri-opdrachten

De opdrachten die het meest worden gebruikt, zijn de opdrachten die je helpen in het dagelijks gebruik. Zo kan je vragen aan Siri of die iemand kan (video)bellen. Een berichtje sturen wordt ook vaak gebruikt. Dat kan tegenwoordig ook via WhatsApp.

Siri op al je apparaten

Heb je meer apparaten van Apple? Grote kans dat je op die apparaten ook deze spraakassistent kunt gebruiken. Zo staat 'ie standaard geïnstalleerd op MacBooks, iPads en nu ook op de Apple HomePod.
Klaar om Siri te ontmoeten?

Kies uit de iPhone 6, iPhone 7 of iPhone 8 en maak direct gebruik van deze spraakassistent.iPhone 6 32 GB

iPhone 6

  • 8-megapixel camera voor goeie foto's
  • 4,7 inch Retina beeldscherm
  • Ontgrendelen met je vingerafdruk

Bekijk de iPhone 6iPhone 7 32GB


  • Beschikbaar in 5 kleuren
  • Scherp 4,7 inch Retina scherm
  • Scherpe foto's met de 12-megapixel camera

Bekijk de iPhone 7iPhone 8 64GB


  • Beschikbaar in 3 kleuren
  • Nog scherper 4,7 inch Retina scherm
  • Nieuw ontworpen 12-megapixel camera

Bekijk de iPhone 8