Mobiele bundels in de EU

Goed nieuws! Vanaf 15 juni kan je in de EU bellen, sms'en en internetten vanuit je Nederlandse bundel.

Wat wijzigt er allemaal:Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet onder deze regeling. Kijk voor meer informatie onder het kopje 'Binnen de EU'.Internetbundel EU verdwijnt

15 juni 2017 verdwijnt de Internetbundel EU. Vanaf dan kan je in de EU internetten vanuit je MB-bundel. Zijn je MB's op? Dan kan je net als in Nederland een Extra 500MB bundel aanschaffen.

Voor 15 juni 2017
Vanaf 15 juni 2017
Internetbundel op?
125 MB voor 5,-
Internetten uit je eigen bundel.
Extra 500 MB voor 5,-

De Extra 500MB bundel bestel je het makkelijkst via de Mijn Telfort App. Ook in het buitenland.

Download de Mijn Telfort app

Binnen de EU

Binnen de EU (zone 1) kun je internetten (3G), bellen en sms'en vanuit je Nederlandse bundel. Ben je bijvoorbeeld in Frankrijk op vakantie en bel je naar Nederland? Dan verbruik je de belminuten uit je bundel en heb je geen extra kosten.

Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet onder deze regeling. Dat betekent dus dat je hier nog dezelfde tarieven voor betaalt zoals je al gewend was.

Meer informatie

Dit betaal je wel uit je abonnement

 • Je belt vanuit Nederland naar een Nederlands nummer in de EU. Bijvoorbeeld: Je bent zelf in Nederland, maar je ouders zijn op vakantie in Spanje. Bel je je ouders, dan gaan deze kosten uit je abonnement.
 • Je wordt gebeld door een Nederlands nummer terwijl je in de EU bent.
  Bijvoorbeeld: Je bent op vakantie in Italië en een van je vrienden belt je op vanuit Nederland. Op dat moment gaan de kosten uit je abonnement.
 • Je belt naar een Nederlands nummer in de EU vanuit een EU-land.
  Bijvoorbeeld: Je bent in Duitsland op vakantie en je belt naar een vriend die op een camping in Frankrijk staat. De kosten om te bellen in de EU naar een Nederlands nummer dat ook in de EU is, gaan uit je abonnement.
 • Je belt naar een buitenlands nummer in de EU vanuit een EU-land.
  Bijvoorbeeld: Je staat op een camping in Portugal en je belt naar Spaanse vrienden in Spanje. Ook deze kosten gaan uit je abonnement.

Dit betaal je niet uit je abonnement

 • Je belt naar een buitenlands nummer vanuit Nederland.
  Bijvoorbeeld: Je gaat over een week op vakantie naar Griekenland en je belt het hotel om er zeker van te zijn dat de reservering geregeld is. Omdat je naar een buitenlands nummer belt vanuit Nederland, betaal je de kosten buiten je abonnement om.

Buiten de EU

Buiten de EU betaal je per MB, minuut en sms.

Gebruik in de EU 3G internet

Buiten Nederland kun je als Telfort klant 3G gebruiken. Als je je telefoon hebt ingesteld op alleen 4G, kan het zijn dat je geen verbinding maakt. Kies dan bij Instellingen voor Mobiel Netwerk voor een netwerk zonder 4G of zet 4G uit.

Tarieven EU

Als je bundel op is, dan maak je kosten buiten je bundel. Hieronder zie je wat de tarieven zijn.

In Nederland
In de EU
Bellen per minuut
30 cent
23 cent
SMS
30 cent
7 cent
MB
Alleen mogelijk in combinatie met een MB bundel
Alleen mogelijk in combinatie met een MB bundel

Extra MB-bundel

Is je MB-bundel op en wil je nog kunnen internetten in het buitenland? Bestel dan eenmalig een extra MB-bundel.Veelgestelde vragen

In welke landen kan ik straks bellen, sms’en en internetten zoals thuis?

Kijk hier voor de landen die in zone 1, de EU, vallen:

Landen in zone 1

Blijft het Verenigd Koninkrijk binnen de bundel vallen tijdens en na de Brexit?

Ja. Op dit moment is de Brexit nog niet definitief voor 2019. De komende jaren zal het Verenigd Koninkrijk in ieder geval binnen de regeling blijven vallen. Je kan hier dus gewoon gebruik maken van roaming binnen je abonnement.

Heb ik een bel- of datalimiet in het buitenland?

Dat hangt af van welke bundel je hebt. Wanneer je een bundel hebt met onbeperkt bellen, dan betekent dit dat je ook onbeperkt kunt bellen in Europa. Als je een internetbundel van 1000MB hebt, kun je 1000MB in Nederland en in de EU gebruiken. Daarna geldt dat je internet bundel wordt stopgezet, zoals nu ook het geval is. Je kunt vervolgens weer een 500MB bundel aanschaffen voor €5,- . Deze bundel is na 15 juni ook in de gehele EU geldig. Als je in Nederland een beperkt aantal belminuten hebt, dan geldt dit aantal belminuten ook in de EU.

Wat moet ik doen om mijn internet in het buitenland te kunnen gebruiken?

Je hoeft zelf niets te activeren. Je abonnement wordt automatisch aangepast naar de EU voorwaarden. Het enige waar je aan moet denken, is dat je ‘roaming’ aanzet in de EU. Dit kun je doen in de instellingen van je mobiele telefoon. Precies zoals je nu eigenlijk ook al doet wanneer je wilt internetten in het buitenland. Via de toestelhulp kun je kijken hoe je jouw telefoon klaar kunt maken voor roaming in de EU.

Geldt Combivoordeel ook in de EU?

Ja, 2x zoveel MB’s en minuten geldt ook in de EU.

Is er een fair use policy gekoppeld aan deze nieuwe regelgeving?

Nee, de nieuwe regulering bevat geen fair use policy. Een fair use policy is een beperking van het aantal MB’s of minuten dat je in het buitenland kunt gebruiken. De bundel is dus in principe altijd te gebruiken in de EU. Wel moet je kunnen aantonen dat je een duurzame band hebt met Nederland. Een duurzame band met Nederland betekent dat je kunt aantonen dat je een blijvende verbondenheid hebt met Nederland. Dat kan zijn in de vorm van:

 • Werkend in Nederland, waaronder grensarbeider, zelfstandig ondernemer of een detacheringsopdracht
 • Een studie of onderwijs volgt in Nederland
 • Nederlandse AOW ontvangt
 • Woont in Nederland

Telfort kan bij misbruik of niet redelijk gebruik een toeslag in rekening brengen, wat houdt dat precies in?

Wanneer je niet voldoet aan de voorwaarden van een duurzame band met Nederland en je bundel wel voornamelijk in het buitenland gebruikt, kan Telfort je hier op wijzen met de vraag om dit binnen 2 weken te veranderen. Mocht deze voorwaarde niet worden ingewilligd, dan kan Telfort een toeslag in rekening brengen. Dit mag alleen als je over een periode van 4 maanden meer belt, sms’t of data gebruikt in de EU en de EER (overige toegevoegde landen), dan in Nederland. Telfort zal de toeslag niet meer rekenen zodra het gedrag is aangepast. Met de toeslag wordt een extra bedrag per minuut, SMS of MB bedoeld. 3,8ct per minuut, 1,2ct per SMS of 0,93ct per MB. De maximale hoogte van deze toeslag is in de regulering vastgelegd.

Hoe werkt het met bellen van, naar en in het buitenland?

Bellen vanuit Nederland naar de EU valt niet onder de regulering. Bellen van een ander land in de EU naar Nederland of alle andere landen van de EU kan wel vanuit de bundel. Je kan dus bellen, sms’en, en MB’s gebruiken binnen of tussen landen in de EU.

Wat worden de tarieven en regels voor landen buiten de EU?

Deze wijzigen niet volgens de nieuwe EU regulering.

Zijn mijn extra MB’s ook te gebruiken in de EU?

Ja, de extra MB’s en minuten (klantvoordeel) zijn ook in de gehele EU (zone 1) te gebruiken.

Welke uitzonderingen zijn er?

 1. Onbeperkt bundels nationaal:
  Klanten met een onbeperkt bellen/sms’en bundel nationaal kunnen deze ook in de hele EU en in Nederland gebruiken.
 2. Onbeperkt bellen naar bepaalde nummers in Nederland:
  Telfort Onderling en Telfort Vast Bellen in Nederland wordt ook beschikbaar in de EU.
 3. Na 10 minuten lekker lang bellen:
  Na 10 minuten lekker lang bellen wordt ook geldig in de gehele EU.

Buitenbundeltarieven voor bellen en SMS’en

Als je niet onbeperkt kunt bellen vanuit je abonnement, dan gelden er ook in de nieuwe regulering bovenbundeltarieven. Waar dit voorheen voor verschillende abonnementen tussen de 25 en 36ct per minuut was, wordt dit voor alle abonnementen 23ct per minuut. Het bovenbundeltarief voor SMS gaat ook van tussen de 25 en 36ct naar 7ct per SMS. Heb je onbeperkt bellen en sms’en in je bundel, dan kun je dit ook in de EU.

Vanaf 15 juni

Tarief in Nederland
Tarief in de EU
Bellen per minuut
30 cent
23 cent
SMS
30 cent
7 cent
MB
Alleen mogelijk in combinatie met een MB bundel
Alleen mogelijk in combinatie met een MB bundel

Waarom zijn de tarieven in de EU goedkoper dan in Nederland?

De tarieven voor buiten Nederland vallen binnen de EU regulering en dus de nieuwe regelgeving. De nationale tarieven vallen niet onder deze regulering.

Wat gebeurt er als je in het buitenland buiten je bundel belt?

Wanneer je in het buitenland buiten je bundel belt betaal je de buitenbundeltarieven. Koop je (enkele) dagen later een hogere bundel dan worden deze kosten daar  niet mee verrekend. Dit in tegenstelling wanneer je in Nederland buiten je bundel belt. Dan worden de extra kosten wel verrekend met je nieuwe hogere bundel.

Heb je het antwoord op je vraag niet kunnen vinden?

Bekijk ons forumbericht over roaming in de EU,