Bellen, sms'en en internetten in het buitenland

Telfort buitenlandbundels


Sinds 15 juni kun je in de EU bellen, sms'en en internetten vanuit je Nederlandse bundel.
Meer informatie


Ik ga binnen de EU op vakantie

Als je binnen de EU (zone 1) op vakantie gaat, dan kun je internetten, bellen en sms'en (roaming) vanuit je Nederlandse bundel. Je maakt dus geen extra kosten als je bijvoorbeeld die leuke vakantiefoto naar je ouders wilt appen. Een buitenlandbundel heb je niet meer nodig. Handig toch?

In deze landen kun je bellen, sms'en en internetten zoals in Nederland

In zone 1 kun je gebruik maken van je mobiele telefoon vanuit je Nederlandse bundel. Zone 1 bestaat uit alle landen in de EU, plus een aantal Europese eilandengroepen en Europese niet-EU landen zoals Noorwegen en Zwitserland.

Alle landen in zone 1

Ik ga buiten de EU op vakantie

Gebruik je roaming buiten de EU? Dan betaal je per MB, minuut en sms.

Bellen vanuit Nederland naar de EU

Vanuit Nederland bellen naar een buitenlands nummer in de EU gaat niet uit je abonnement. De kosten hiervoor zijn nog zoals je al gewend was. Vanuit Nederland naar een Nederlands nummer in de EU gaat wel uit je abonnement. Hieronder hebben we het verduidelijkt met een aantal voorbeelden.

Of kijk voor meer informatie op ons forum.

Dit betaal je wel uit je abonnement

 • Je belt vanuit Nederland naar een Nederlands nummer in de EU. Bijvoorbeeld: Je bent zelf in Nederland, maar je ouders zijn op vakantie in Spanje. Bel je je ouders, dan gaan deze kosten uit je abonnement.
 • Je wordt gebeld door een Nederlands nummer terwijl je in de EU bent.
  Bijvoorbeeld: Je bent op vakantie in Italië en een van je vrienden belt je op vanuit Nederland. Op dat moment gaan de kosten uit je abonnement.
 • Je belt naar een Nederlands nummer in de EU vanuit een EU-land.
  Bijvoorbeeld: Je bent in Duitsland op vakantie en je belt naar een vriend die op een camping in Frankrijk staat. De kosten om te bellen in de EU naar een Nederlands nummer dat ook in de EU is, gaan uit je abonnement.
 • Je belt naar een buitenlands nummer in de EU vanuit een EU-land.
  Bijvoorbeeld: Je staat op een camping in Portugal en je belt naar Spaanse vrienden in Spanje. Ook deze kosten gaan uit je abonnement.

Dit betaal je niet uit je abonnement

 • Je belt naar een buitenlands nummer vanuit Nederland.
  Bijvoorbeeld: Je gaat over een week op vakantie naar Griekenland en je belt het hotel om er zeker van te zijn dat de reservering geregeld is. Omdat je naar een buitenlands nummer belt vanuit Nederland, betaal je de kosten buiten je abonnement om.

Ik ben in het buitenland en mijn Nederlandse internetbundel is op. Hoe vraag ik een extra bundel aan?

Ben je deze maand door je MB’s heen, maar wil je toch die ene video bekijken of dat belangrijke appje versturen? Dan kun je eenmalig een Extra Internetbundel kopen bij je abonnement.

Voor 5,- krijg je 500MB extra. Vraag direct extra MB’s aan:

Heb je elke maand te weinig MB's? Dan kan het voordelig zijn om je internetbundel te verhogen.


Buitenlandbundels

Bespaartips voor in het buitenland

Ga je naar het buitenland? Lees voor vertrek onze bespaartips, zodat je de kosten in de hand kunt houden.

Bespaartips

Mobiel internet in het buitenland

Wil je tijdens je vakantie goedkoop mobiel internetten? Lees hier hoe mobiel internet in het buitenland werkt.

Mobiel internet


Verbruikslimiet in het buitenland

Heb je een abonnement? Dan geldt er in het buitenland een verbruikslimiet voor mobiel internet. Wil je weten hoe je deze limiet uit- of aanzet?

Verbruikslimiet

Bellen in het buitenland

Wil je bellen in of naar het buitenland? Dan heb je een landcode nodig.


Bellen

Ik heb Telfort prepaid

Om te kunnen bellen, sms'en en internetten in de EU hoef je geen buitenlandbundel te bestellen. Je kunt nu in de gehele EU gebruik maken van alle prepaid bundels zonder extra kosten.

Alle prepaid bundels
Tip: Ontdek deze 6 handige apps voor op reis.

Voorwaarden

 • Voorwaarden internetten, bellen en sms'en binnen de EU

  Je abonnement kun je helemaal opmaken en je hoeft geen rekening te houden met een fair use policy van maximaal 60 dagen of een beperkt aantal MB’s. Je kunt dus gewoon internetten, bellen en sms’en in de hele EU zoals je thuis in Nederland gewend bent.

  Je moet alleen wel een duurzame band hebben met Nederland. Dat betekent bijvoorbeeld dat je woont, werkt of studeert in Nederland. We controleren dit als je over een periode van 4 maanden meer belt, sms’t of internet in de EU, dan in Nederland.

 • Voorwaarden aanvragen internetbundel

  • De nieuwe internetbundel gaat de volgende dag in. (Dit geldt alleen als je een nieuwe bundel aanvraagt. Voor het verhogen of verlagen van een bundel gelden andere voorwaarden).
  • Je hebt een opzegtermijn van 1 maand.
  • Is je contract gestart of verlengd op of na 16 april 2012? Dan stopt mobiel internet als je internetbundel op is. Daarna kun je extra MB’s aanvragen.
  • Is je contract gestart of verlengd vóór 16 april 2012? Dan kun je blijven internetten als je internetbundel op is. Bij sommige bundels wordt een Fair Use Policy gehanteerd. Bekijk de tarievenpagina voor meer informatie.
  • Is je abonnement gestart of verlengd vanaf 11 mei 2015? Dan zijn je MB’s 3 maanden geldig. Je neemt ongebruikte MB’s mee naar de volgende maand. Lees meer over het meenemen van MB’s.
  • Je kunt geen bundel aanvragen als je een betalingsachterstand hebt. Betaal het openstaande bedrag voordat je de bundel aanvraagt.
  • Het aanvragen van een internetbundel heeft geen gevolgen voor de looptijd of opzegtermijn van je abonnement.