Vind het antwoord op je vraag

vind-antwoord_midden

Factuur Telfort Thuis hoger dan verwacht

Heb je een hogere factuur voor Internet, TV en Bellen?

Dat kan verschillende oorzaken hebben. Misschien heb je meer verbruikt dan normaal. Of zijn er eenmalige kosten in rekening gebracht. Bekijk in de video welke kosten hoger zijn en hoe je dit in de toekomst kan voorkomen.

Video: Is je factuur hoger dan anders?
Inzicht in je verbruikskosten

In Mijn Telfort en de Mijn Telfort App kun je makkelijk en gedetailleerd zien welke kosten je precies hebt gemaakt. Ook voor je Telfort Thuis abonnement. Wil je altijd en overal inzicht in je verbruikskosten en je facturen? Download dan de Mijn Telfort app.


Bekijk je verbruik

Download de Mijn Telfort App

Als de incasso mislukt is

Als de kosten hoger zijn dan normaal, mislukt de incasso wel eens. Dat hebben wij soms ook. Maar hoe moet je dan betalen? Als je incasso mislukt is, staat er in Mijn Telfort een iDEAL link voor je klaar, zodat je online kan betalen. Wij weten dan dat het jouw rekening is. Super simpel.

Met iDEAL betalen

Meest voorkomende oorzaken

Je verbruik is hoger dan je had verwacht

Verbruikskosten brengt Telfort achteraf in rekening. Wat noemen we verbruikskosten?

  • Belkosten, naar binnen- en buitenland en naar 0900 en andere betaalde nummers
  • Bestelde films en series

We weten immers pas achteraf hoeveel je gebeld hebt, of hoeveel films je hebt besteld. Het kan zijn dat je meer hebt gebeld dan gedacht, of dat je meer films hebt besteld. Dan kan je factuur opeens hoger uitvallen.

Wist je trouwens dat je in Mijn Telfort nummers kunt blokkeren? Kijk hiervoor onder Instellingen > Voicemail en oproepen

Bij de specificaties van je factuur kun je je verbruikskosten inzien.

Ga naar Mijn Telfort

Je hebt je abonnement gewijzigd

Je betaalt bij Telfort je abonnementskosten altijd vooruit. Maar als je halverwege een factuurperiode je abonnement aanpast, als je bijvoorbeeld een zenderpakket toevoegt, dan kunnen we deze kosten alleen achteraf verrekenen. Op je eerstvolgende factuur staan dan de abonnementskosten voor afgelopen én voor de komende factuurperiode. Hierdoor kan je factuur hoger uitvallen dan verwacht.

Voorbeeld van een wijziging op je factuur

Stel je neemt op 26 april een abonnement op een extra zenderpakket, namelijk Film1. De maandkosten van Film1 zijn 15,50. En jouw factuurperiode loopt van de 14e van de maand tot en met de 13e van de volgende maand. Op je factuur van 14 mei zie je deze wijziging als volgt terug:

  • Film1 van 26 april – 13 mei: 8,75 (dit is dus de afrekening achteraf)
  • Film1 van 14 mei – 13 juni: 15,50 (dit is de vooruitbetaling voor de volgende maand)

Lees meer over je factuur na een wijziging

Er zijn eenmalige kosten in rekening gebracht op je eerste factuur

Is je eerste Telfort factuur hoger dan verwacht? Dat kan komen doordat we – afhankelijk van je bestelling – eenmalige kosten in rekening brengen op je eerste factuur.

Denk aan: activatiekosten of een TV-verbindingsset. Als je hebt gekozen voor installatie door een monteur, brengen we ook deze kosten op je eerste factuur in rekening.

Lees meer over je eerste factuur

Een actie is afgelopen

Maakte je gebruik van een kortingsactie en is je factuur hoger dan verwacht? Dan kan het zijn dat de actie is afgelopen. Bij de specificaties op je factuur kun je zien of dit het geval is.

Let op! Gratis zenderpakketten zet Telfort niet automatisch stop aan het einde van een actieperiode. Je kunt het zenderpakket zelf uitzetten via Mijn Telfort.


Korting op je abonnementskosten

Tip! Wil je korting op je abonnementskosten? Als je Telfort Internet combineert met Interactieve TV en Mobiel, profiteer je van CombiVoordeel. Lees meer over CombiVoordeel.

Nog geen antwoord op je vraag?

Neem dan op één van de volgende manieren contact met ons op: