Vind het antwoord op je vraag

Selecteer het product waar je een vraag over hebt.

Hoofdaansluiting (ISRA-punt) vinden


Heb je internet via glasvezel? Dan hoef je zelf niets met de hoofdaansluiting te doen. Lees hier meer over het installeren van glasvezel


Wat is de hoofdaansluiting?

De hoofdaansluiting (ook wel het ISRA-punt genoemd) is het punt waarop je internetverbinding je woning binnenkomt. Hier kan je je modem van Telfort aansluiten om gebruik te maken van je diensten. In sommige woningen zijn meerdere aansluitingen aanwezig waarmee je het modem kunt verbinden. Wanneer dit het geval is, spreken we van een hoofdaansluiting en één of meerdere vertakkingen. De vertakkingen zijn verbonden met de hoofdaansluiting.


Hoe vind je de hoofdaansluiting?

Start in de meterkast met het zoeken naar de hoofdaansluiting. Vind je hier geen aansluiting? Dan heb je waarschijnlijk een aansluiting via een hoofdstopcontact, dit is een stopcontact met vier gaten dat zich vaak in de woonkamer bevindt.

De hoofdaansluiting is niet in elk huis hetzelfde. Op de afbeelding hieronder staan de aansluitingen die in Nederland het meest voorkomen.

Vertakking van de hoofdaansluiting

Een vertakking van een hoofdaansluiting van de telefoon ziet eruit zoals op onderstaande foto. Deze vertakking bevindt zich vaak in de woonkamer en slaapkamers. Voor de stabiliteit en snelheid van je internet is het belangrijk dat je het modem op de hoofdaansluiting aansluit. Als je onderstaande aansluiting hebt gevonden, is het dus goed om te controleren of het om een vertakking of de hoofdaansluiting gaat.

Het modem aansluiten op de hoofdaansluiting


Heb je de hoofdaansluiting gevonden? Mooi! Op de pagina hulp bij installeren helpen we je graag verder met het installeren van het modem.

Naar de installatiepaginaHoofdaansluiting nog niet gevonden?

Heb je de hoofdaansluiting nog niet gevonden? Laat dan een berichtje achter op het forum met een duidelijke omschrijving van het probleem. Het webcareteam en enthousiaste Telfort-klanten helpen je daar graag verder.

Naar het forum

Nog geen antwoord op je vraag?

Neem dan op één van de volgende manieren contact met ons op: