Vind het antwoord op je vraag

vind-antwoord_midden

Hoofdaansluiting vinden

Heb je internet via glasvezel? Dan hoef je zelf niets met de hoofdaansluiting te doen. Lees hier meer over het installeren van glasvezel.

Wat is de hoofdaansluiting?

De hoofdaansluiting (ook wel het ISRA-punt genoemd) is het punt waarop je internetverbinding je woning binnenkomt. Hier kan je je modem van Telfort aansluiten om gebruik te maken van je diensten. In sommige woningen zijn meerdere aansluitpunten aanwezig waarmee je het modem kunt verbinden. Wanneer dit het geval is, spreken we van een hoofdaansluiting en één of meerdere vertakkingen. De vertakkingen zijn verbonden met de hoofdaansluiting.


Hoe vind je de hoofdaansluiting?

Voor de stabiliteit en snelheid van je internet is het belangrijk dat je het modem zo dicht mogelijk op de hoofdaansluiting aansluit. Start in de meterkast met het zoeken naar de hoofdaansluiting. Vind je hier geen aansluiting? Dan heb je waarschijnlijk een aansluiting via een wandcontactdoos, dit is een stopcontact met vier gaten dat zich vaak in de woonkamer bevindt.

De hoofdaansluiting is niet in elk huis hetzelfde. Op de afbeelding hieronder staan de aansluitpunten die in Nederland het meest voorkomen.

Vijf verschillende hoofdaansluitingen


Wandcontactdoos

Kan je de hoofdaansluiting echt niet vinden? Dan heb je waarschijnlijk een aansluiting via een wandcontactdoos zoals op onderstaande foto. Deze bevindt zich vaak in de woonkamer en slaapkamers.

Wandcontactdoos


Het modem aansluiten op de hoofdaansluiting

Heb je de hoofdaansluiting gevonden? Mooi! Op de pagina hulp bij installeren helpen we je graag verder met het installeren van het modem.

Naar de installatiepagina


Hoofdaansluiting nog niet gevonden?

Heb je de hoofdaansluiting nog niet gevonden? Laat dan een berichtje achter op het forum met een duidelijke omschrijving van het probleem. Het webcareteam en enthousiaste Telfort-klanten helpen je daar graag verder.

Naar het forum

Nog geen antwoord op je vraag?

Neem dan op één van de volgende manieren contact met ons op: