Vind het antwoord op je vraag

vind-antwoord_midden

IPv6 bij Telfort


Elk apparaat waarmee je op internet kunt heeft een uniek IP-adres. Sinds 1984 worden IPv4-adressen gebruikt. Omdat de IP4-adressen bijna op zijn, worden er nu ook IPv6-adressen gebruikt. Het Telfort netwerk is geschikt voor IPv4 én IPv6.

Wat is IPv6?

Computers communiceren via het internet met elkaar. De ‘computertaal’ die daarvoor gebruikt wordt heet Internet Protocol (IP). Elk apparaat waarmee je op internet kunt, heeft een IP-adres, zodat computers elkaar weten te vinden. Je kunt het vergelijken met het telefoonnummer van je computer. Sinds 1984 worden IPv4-adressen gebruikt, maar het aantal IP-adressen groeit. Dit komt door de toename van het gebruik van IP-adressen door apparaten als mobiele telefoons, tv’s en stereo’s. Het aantal IP-adressen via IPv4 raakt hierdoor op. Door over te stappen naar IPv6 kan internet gewoon doorgroeien.

Kan ik gebruikmaken van IPv6?

  • Het Telfort netwerk is geschikt voor IPv6.
  • De meeste besturingssystemen (zoals Windows, OS X en Linux) zijn ook geschikt voor IPv6.
  • De wifi-routers en –modems van Telfort zijn geschikt voor IPv6. Alleen zijn de modems nog niet ingesteld voor IPv6. Zodra IPv6 gebruikt kan worden, wordt dit geactiveerd via een firmware-update. Maak je gewoon gebruik van de draadloze modem of router die je van Telfort hebt gekregen, dan hoef je dus niets te doen.
  • Heb je zelf voor een draadloze modem of router gezorgd? Dan kan het zijn dat deze niet geschikt is voor IPv6. Je moet er dan zelf voor zorgen dat je apparatuur wordt opgewaardeerd of wordt vervangen.

Nog geen antwoord op je vraag?

Neem dan op één van de volgende manieren contact met ons op: