Spamcop gebruiken voor het aanmelden van spam

Spamcop is een gratis online dienst tegen spam. Wil je spam tegengaan? Ga naar de website van Spamcop en doe er iets aan!

Aanmelden

  1. Ga naar www.spamcop.net/anonsignup.shtml
  2. Scroll naar "Register for the Free Reporting Service".
  3. Vul je naam en je e-mailadres in.
  4. Druk op ‘Send authorization email’.

Aanmelden afronden

Spamcop stuurt je een e-mail om je registratie af te ronden. In het e-mailbericht staat een gebruikersnaam en wachtwoord. Klik op een van de linkjes in het e-mailbericht en geef vervolgens de gebruikersnaam en het wachtwoord op.

Spamberichten melden

Nadat je bent ingelogd, kun je een melding maken van spamberichten.
Wil je in de toekomst sneller een melding maken van spam via Spamcop? Dat kan! Gebruik daarvoor het e-mailadres dat Spamcop voor je heeft aangemaakt. Dit e-mailadres verschijnt na het inloggen. Zo kun je in het vervolg je spam doorsturen naar je persoonlijke e-mailadres bij Spamcop.

Spelregels Spamcop

Wanneer je spam wilt melden via Spamcop, dan is het de bedoeling dat je een 'header' meestuurt. Een header is een verzameling regels computertaal bestaande uit de route die het spam-bericht aflegt voordat deze in je mailbox verschijnt. Ip-adressen in de header vormen bijvoorbeeld waardevolle informatie om de locatie en identiteit van de verstuurder van spam te achterhalen.