Vind het antwoord op je vraag

vind-antwoord_midden

Melding 'roaming' binnen Nederland


Sinds 15 juni 2017 kun je in de EU bellen, sms'en en internetten vanuit je Nederlandse bundel.

Het is niet erg als je op het netwerk NL KPN of Telfort bent aangemeld en toch een R (roaming) in je beeldscherm ziet. Je betaalt dan geen extra kosten. Het is bij de meeste toestellen niet mogelijk om deze melding (de R van roaming) uit te schakelen.


Als je een R in het beeldscherm van je telefoon ziet in combinatie met de naam van een buitenlands netwerk, dan heb je geen verbinding met het eigen netwerk, maar met een ander (buitenlands) netwerk. In de grensstreken kan het voorkomen dat je een R in je beeldscherm ziet, terwijl je in Nederland bent. De dekking van het buitenlandse netwerk is op dat moment sterker. Als je dit buitenlandse netwerk gebruikt, maak je geen onnodige extra kosten. Je kunt via de mobiele netwerken van onze buurlanden gewoon bellen, sms'en en internetten vanuit je Nederlandse bundel.


Je kunt het netwerk handmatig instellen op NL KPN of Telfort. Ga hiervoor naar de Toestelhulp, selecteer je toestel en kies het onderwerp Buitenland. Hier wordt uitgelegd hoe je op je toestel een ander netwerk kunt selecteren.

Nog geen antwoord op je vraag?

Neem dan op één van de volgende manieren contact met ons op: